Ad Code

Responsive Advertisement

Meteoroloji'den Çok Önemli Uyarı

Hava sıcaklığı daha da düşecek, ülkenin büyük bölümünde kar yağışı görülecek.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünde görülecek olan yağışların Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari ile Malatya'nın güney ve doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar, yarın sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Mersin'in doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağışlı olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığının, batı kesimlerden başlayarak, tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Rüzgarın değişik yönlerden, Batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz'de yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. 

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI 

Yağışların Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Malatya'nın güney ve doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar, yarın sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Mersin'in doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağışlı olması bekleniyor. 

Yer yer yoğun kar şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI 

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 

Meteoroloji günlerden beri Pazar günü kar yağacak diye İstanbulluları uyarıyordu. Bu sebeple de kentteki tüm yetkililer felaket karşısında halkın madur olmaması için tetikte kar yağışını belkiyor. 

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege'de pazar günü sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına beklendiğini duyurdu. 

Fırtınanın pazartesi gününün ilk saatlerinde etkisini kaybedecek.Öte yandan Güney Ege'de pazar günü akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına bekleniyor. Bu fırtına ise etkisini pazartesi günü öğle saatlerinde kaybedecek. 

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYINIZ 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU 

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur yükseklerinde kar, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (4) 

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3) 

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı (6) 

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın sabah saatlerinde kıyı kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor. (10) 

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (12) 

SAMSUN: Çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu (8) 

VAN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (3) 

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-4) 

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (5) 

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU- 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 

MARMARA: Çok bulutlu, Sabah saatlerinde bölge genelinin, akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevreleri ile öğle saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Çanakkale Boğazı'nda kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren İzmir ve Manisa çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin yağışlı geçecek. Yağışların; yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Kütahya çevreleri ve Manisa'nın yüksek kesimleri ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya çevrelerinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; yarın sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın sabah saatlerinde kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak(40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ve Konya çevreleri ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, zamanla karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile yarın sabah saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yarın sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Malatya'nın güney ve doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve karla karışık yağmur, kuzeyinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır ve Adıyaman ile akşam saatlerinden sonra Diyarbakır, Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar, yarın sabah saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar