Ad Code

Responsive Advertisement

4G'yi Türkler geliştirecek!


Çoğu ülkeler 5G beklerken ülkemizde hala 4G teknolojisinin olmaması büyük bir eksiklik. 3G teknolojisini kullanan abone sayısı 45 milyona ulaştı ve 4G’nin, 3G’den 4-5 kat daha hızlı olduğu bilinen bir gerçek. Bu konuda açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 4G'ye geçiş öncesinde yerli teknolojinin geliştirilmesi için çalışmalara başlandığını ve Türkiye’nin 4G ile tanışması için Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Binali Yıldırım, bu kapsamda bir toplantı yapılacağını ve Türkiye açısından şartların görüşüleceğini belirtti. Ayrıca Yıldırım, 4G ile ilgili teknolojinin tam anlamıyla rekabet edecek düzeye erişip erişmediğinin kontrol edileceğini söyledi ve "Çünkü bir lisansı getirmek önemli değil. Onun yaygın kullanılabilirliğini sağlamak önemli. Bunun da çok büyük bedellerde olmaması lazım. Bu kötü tecrübeyi 3G’de tüm dünya yaşadı, Türkiye yaşamadı. Türkiye, en son geçti ve en iyiyi kullanan ülke oldu. O zaman bizi tenkit ettiler ama biz doğru olanın bu olduğuna inandık. Sonucu da gördük" dedi.



4G'yi Türkler geliştirecek!

Bakan Yıldırım, söz konusu yerli teknolojinin geliştirilmesi için Aselsan, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Netaş gibi kurum ve kuruluşlara görev verildiğini söyledi ve "Önce cihazları geliştiriyorlar. Baz istasyonu ihtiyacı var. Ona uygun cihazlar geliştiriliyor. Bu cihazlar hazır olduğunda, kendi geliştirdiğimiz teknolojiyle işi başlatmış olacağız. Böylece kaynak israfından da döviz kaybından da kurtarmış olacağız" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar