Ad Code

Responsive Advertisement

4 Adımda Rakip Analizi Nasıl Yapılır ?

Rakip siteleri tanımlama ile başlarsak, rakip siteler aynı kategoride olan ve birbirleriyle sürekli yarış içerisinde olan sitelerdir. Bu siteler birbirlerini Google Arama Motoru üzerinde geçmek için en iyi backlink kaynaklarını araştırlar ve bulurlar sonra bunu kendi siteleri için kullanırlar tabi herşey backlink ile bitmiyor site özgünlüğü ve sitenin Google gözündeki önemide bu keseye katılıyor.
Rakip siteler genel olarak birbirlerine backlink vermezler çünkü biri nekadar iyiyse öbürüde onun kadar iyi olacağı için birbirlerine backlink vermemektedirler. Site içi optimizasyon bu yarış içerisinde en önemli etmenlerden biridir, sitenizin iç optimizasyonları, ayarları ne kadar iyi bir durumdaysa rakip sitelere göre o kadar üstün durumdasınız demektir.
rakip-site-analizi-yapimi-
Rakip Site Analizi Nedir ? 
Her zaman siteler arasında bir rekabet varsa ve biri diğerinden üstünse daha düşük kapasitedeki olan üstün siteyi inceler ve onun paylaştığı içeriklere göz gezdirir, aldığı backlinklerin tespitini yapar ve o sitede o backlinkleri almaya çalışır eğer gerçekten iyi bir analiz yapıyorsanız rakip sitelerin her adımını takip etmeniz gerekmektedir bu sayede sizde kendi sitenize uygulayacağınız uygulamalar ile adım adım yükselceksiniz.
4 Adımda Rakip Site Analizi Nasıl Yapılır ? 
Rakip sitelerin analizinin nasıl yapılacağını madde madde sizlere açıklayayım ;
  1. Rakip site analizine başlarken en önce yapmamız gereken rakip sitelerin veya rakip sitenin site analizidir. Hedeflediğimiz siteyi geçmek için o sitenin değerlerinden daha iyi bir değeri kendimize layık görmeliyiz ki istikrarlı ve hırslı bir çalışma yapabileyiz.
  2. Aldığı backlinkleri araştırabiliriz, nerelerden backlink almış ? Nasıl backlink almış ? Bu gibi etmenleri inceleyerek rakip sitenin aldığı backlinkleri bulabiliriz, aldığı backlinkleri bulduktan sonra bizde alınan backlinklerden almaya çalışacağız ve bizimde site dışı optimizasyonumuz rakip site kadar hatta rakip siteden daha üstün olacaktır.
  3. Rakip sitenin girdiği içerikleri takip ederek daha etkili bir analiz yapabiliriz. Siteye girilen içeriklerin kelime uzunluğu, anahtar kelime yoğunluğu, nasıl anlatmış ? Bu özelliklere dikkat ederek bunlarıda kendi sitemizde uygulamalıyız bu sayede bizim sitemizde onlara oranla daha iyi bir duruma gelebilir.
  4. Son adım olan bu adımda farklılık yaratmalıyız ve kendi sitemiz için daha sağlam kaynaklar bulmalıyız herşeyimiz artık rakip sitelere oranla benziyor fakat bunları geçmek için ne yapmalıyız ? Piyasadaki en sağlam ve kalıcı backlinkleri araştırarak ortada bir farklılık yaratmalıyız ki onları geçebilelim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar