Ad Code

Responsive Advertisement

Yalnızlık psikolojisi nedenleri

En çok sevdiğim sağlık dallarından biri olan Psikoloji. Yalnızlık psikolojisi gençlikte ve yaşlılık da dahada değişken olabilir.

İnsanlar neden yalnızlık çeker? Neden kendini yalnızlığa mahkum eder?

Aslında bunların cevapları sorunun içinde saklı. İnsan oğlunun yaşama şekli duyguları farklı olabilir. Bazıları çok duygusal bazıları içinde vurdum duymaz bir yaşantı. Ama ikisinin de ortak bir yönü var. İnsanlar acı çeker, üzülür ve mutsuz olabilir. Bunların nedeni Aşk acısı yada platonik sevgilere bağlıdır.

Örnek vermek gerekirse 17-18 yaşlarında bir genç aşık olur sever sevilir sonra ayrılır. Üzülür, mutsuz olur, Psikoloji çöker kendine ceza verir ve kendini yalnızlığa mahkum eder bir süre. Tekrar bir ilşkiye başlayamaz o güç onda yoktur artık. Hep aynı şeyleri yaşarım duygusuyla yalnızlığa mahkum eder kendini. Üzülmek istemez, gamsız bir hayat akışı sergilemek ister. Çevresindeki insanlara deneyimlerini anlatır akıllar vererek insanları bir an için telaşa sokarlar.

Bu durum yanlış anlatır aslında hayat onun için bitmiş gibi yaşar ve çevresine hayattan soğumuş tavırlar içinde bulunduğunu gösterir.

Her şeye rağmen hayata tutunmayı denemelisiniz. Yaptığınız hatalar sizi doğruya götürecektir.

Yalnızlık psikolojisi nedenleri

Yaşlılarda yalnızlık psikolojisi dahada farklıdır.

Yaşlı bireyler yalnız yaşamaya alışkın olmalarına rağmen evde bir ses bir soluk olsun az da olsa hareket olsun ister. Dışarı çıktığında yanında dayanağı olan bir hayat arkadaşı olmasını ister. Yaşlılarımız aslın da tamamen öleceği güne kadar huzurlu yaşamak isterler.

Evlilik programlarında fark ediyorsanız hep yaşlı amcalar teyzeler çıkıyor hepsinin ortak noktası huzur yalnız ölmeme korkusudur. Yalnız yaşayan yaşlılarda genel olarak yalnız ölürüm korkusu oluşur. Ben ölürüm kapımı kimse açmaz kokarım diye telaş içine girerler. Bizim apartmanımızda yaşlı bir teyzemiz vardı yan komşusuna yedek anahtar verdi, Beni akşama kadar görmezseniz kapıyı açıp içeri girin belki ölürüm ortada kalmıyim demişti hiç unutmam.

Anlatmak istediğim yalnızlık psikolojisi nedenleri genel olarak bu faktörlerden oluşmaktadır. Aslında yalnız kalmanızda çok kötü bir şey değil. En iyi fikir ve eserler yalnız yaşayan insanlardan çıkmıştır. Yalnızken kafanız muhteşem çalışır. Projelerinizi ilk o anlarda hayata geçirirsiniz. Bende bir çok kez denedim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar