Ad Code

Responsive Advertisement

Ölçeklenmiş resimler sunun ÇÖZÜMÜ

Ölçeklenmiş resimler sunun ÇÖZÜMÜ
Ölçeklenmiş resimler sunun ÇÖZÜMÜ

   Google site alanizdeki sorunlardan biriside ölçeklenmiş resimler sunma. Bunu yaparak analiz puanımızı  biraz daha yukarı çekmiş oluruz. Bu sorunu tema yapımcıları ile görüşüp daha hızlı bir biçimde düzeltebilirsiniz. Wordpress te ise ortam dayarları ile bloggerde ise blogger ototmatik olarak düzeltmekte ama siz yinede resim eklerken olabildiğince küçük resimler kullanabilir mb olarak yer kazandığınızdan daha iyi verim alacaksınızdır. yok ben daha başka şekilde ayarlayacağım diyorsanız aşağıdaki kodları ayarlamanız gereklidir.
Bunu için Tasarım >> HTML’yi Düzenle >> dedikten sonra “ctrl F” yardımıyla;
1.post img {
kodunu bulun. Ve bu kodun altına aşağıdaki koddaki değerleri ekleyerek değişiklik yapabilirsiniz.
1.post img {float:center;min-width:560px;max-width:560px;max-height:260px;min-height:260px;padding : 10px;line-height : 2em;margin: 0 auto 10px auto;clear: both;}
Buradaki kodların hepsini almanıza gerek yoktur. Resimlerin sadece genişliğini değiştirmek ve yüksekliklerinin otomatik değer almasını istiyorsanız.
1max-height:260px;min-height:260px;
bu yükseklik kodlarını almanıza gerek yok. “Max-” olan kod maximum alabileceği boyut “Min-” ise minumum alabileceği değeri belirlemenizi sağlar. “Max- ve Min-” aynı anda ikisini de kullanmanıza gerek yoktur. Resim boyutları yazı kısmımı taşmasın istiyorsanız “max-height:260px;” kodunu kullanmanız yeterli olacaktır. Buradaki 260px; değerleri ise pixel değerini belirler. Bunu değişiklik yapabilir sitenize göre değer verebilirsiniz.
Not: Eğer
1.post img {
kodunu bulamazsanız.

kodunu bulup hemen üzerine oluşturabilirsiniz.
imza yazısı

Yorum Gönder

0 Yorumlar