Ad Code

Responsive Advertisement

Android’in Yeni Sürümünün İsmi “KitKat” Olacak

“Cupcake” ve “Donut” kod adlarıyla hayata merhaba diyen Android‘in yeni sürümüne ne isim verileceği merak konusuydu. Google bugüne kadar çıkan haberlerde Key Lime Pie kod adıyla çağrılan yeni sürüme sürpriz bir isim koydu. Android’in başındaki isim olan Sundar Pichai Google+ hesabında yaptığı duyuruda Android 4.4 sürümü için KitKat kod adını belirlediklerini takipçileriyle paylaştı. Android’i Samsung Galaxy S4, HTC One, LG G2, Sony Xperia gibi yüksek kaliteli akıllı telefonlarda görmenin kendileri için heyecan verici olduğunu belirten Pichai, KitKat sürümünün geliştiriln yeni akıllı telefonlarda boy göstermesi için sabırsızlandıklarını da sözlerine ekledi.
  Android’in Yeni Sürümünün İsmi “KitKat” Olacak

 Pichai’nin paylaştığı fotoğrafa bakılırsa KitKat, Android merkezin merkezinin bahçesinde yer alan diğer sürüm heykellerinin arasındaki yerini de aldı. Buna ek olarak Android’e kayıtlı cihaz sayısı da 1 milyara ulaştı. Bilindiği gibi Google ilk Android sürümünden bu yana kod adları konusunda pasta, şekerleme, dondurma gibi tatlı yiyeceklerin isimlerini tercih ediyor. Ancak şirketin bu kez aynı zamanda bir marka olan KitKat isminde karar kılması oldukça ilginç. Nitekim Nestle tarafından üretilen popüler bir çikolata markası olan Kit Kat, Android sürümünde “KitKat” yazılışıyla ifade ediliyor.
  Android’in Yeni Sürümünün İsmi “KitKat” Olacak

 Bunlarla birlikte Nestle ile Google arasında bir pazarlama anlaşmasının yapıldığını anlamak mümkün. Zira BBC‘nin haberine göre yeni satılacak Kit Kat çikolatalarında Google Play ve Nexus 7 hediye kartları sunulacağı ifade ediliyor. Söylenen göre yeni çikolataların üzerinde bir de Android logosu yer alacak. Bu pazarlama faaliyeti kapsamında Nestle, toplamda Android logolu 50 milyon Kit Kat çikolatası üretecek. Android’li Kit Kat çikolataları Avustralya, Brezilya, Almanya, Hindistan, Japonya, Dubai, Rusya, Büyük Britanya ve ABD gibi 19 ülkede satışa sunulacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar