Ad Code

Responsive Advertisement

Facebook'tan can yakacak yenilik!

Facebook'tan can yakacak yenilik!
Facebook'un sessiz sedasız yaptığı bu yenilik, siz farkına bile varmadan hayatınızı altüst edebilir!

Facebook gibi sosyal ağ servisleri, dikkatli kullanılmadığında kariyerinize ve sosyal hayatınıza büyük zarar verebilir. İşe girmek için başvuru yaptığınızda, iş verenlerin ilk olarak baktığı yer Facebook hesabınızdır. Bu sayede karakteriniz hakkında ipucu edinen işverenler, sizin o şirkete uygun bir aday olup olmadığınızı sadece Facebook hesabınızdaki paylaşımlara bakarak bile karar verebilir.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir gelişme daha yaşandı. Facebook, herkese açık paylaşımların bundan sonra Graph arama motorunda indeksleneceğini açıkladı. Bu da,sınava çalışmak yerine bir gece önce arkadaşlarınızla sokaklarda gezip, dolaşıp, partiden partiye koştuğunuzu hocalarınızın kolayca bulabilmesi veya hastayım diyerek işten izin aldığınız gün gezmeye tozmaya gittiğinizi patronunuzun kolayca anlayabilecek olması anlamına geliyor. Üstelik listenizde olmalarına da gerek yok. Paylaşımı sadece "herkese açık" şeklinde yapmanız yeterli.

Bu nedenle, yeni paylaşımlarınızı en azından "sadece arkadaşlarım görebilsin" şeklinde sınırlandırmanız ve eski paylaşımlarınız arasında sakıncalı olabilecekleri topluca sınırlandırmak için Gizlilik Ayarları bölümüne giderek "eski gönderilerin hedef kitlesini sınırla" bölümünde gerekli ayarları yapmanız, yararınıza olabilir...

Yorum Gönder

0 Yorumlar