Ad Code

Responsive Advertisement

Facebook Profilinizi Güvenli Hale Getirmek!

Facebook Profilinizi Güvenli Hale Getirmek!

Güvenli Gezinme: Güvenli gezinme ''Facebook'' üzerinde sizi zararlı içeriklerden uygulamalardan korur bağlantıları şifreliyerek güvenli bir şekilde profilinizi kullanabilirsiniz.

Güvenli Gezinme Özelliğini Açmak İçin: Hesap Ayarları > Güvenlik > Güvenli Gezinme > Mümkün olduğunda Facebook’a güvenli bağlantı (https) üzerinden bağlan seçeneğini aktif ediyoruz.

Giriş Bildirimleri: Bu özellik ise sizin kullanmadığınız bilgisayardan veya mobil cihazdan hesabınıza giriş yapıldığında mail adresinize bildirim yollayarak sizi bilgilendirir.

Giriş Bildirimlerini Aktif Etme: Hesap Ayarları > Güvenlik > Giriş Bildirimleri > Daha önce kullanmamış olduğun bir bilgisayardan veya mobil cihazdan hesabına erişildiğinde sana bildirim gönderebiliriz. Aşağıdan bir bildirim yöntemi seç seçeneğini aktif ediyoruz

Giriş Onayları: Tanınmayan bilgisayar veya mobil cihaz hesabınıza girmeye çalıştığında sizden güvenlik kodu girmenizi ister.

Giriş Onayları Aktir Etme: Hesap Ayarları > Güvenlik >Giriş Onayları > tanınmayan bir bilgisayar ya da cihaz hesabıma erişmeye çalıştığında bir güvenlik kodu girmem istensin seçeneğini aktif ediyoruz

Tanınan Cihazlar: Tanınan cihazlar hesabınıza girişte kaydettiğiniz cihazlardır bu cihazlardan giriş yaparken bildirim veya uyarı almazsınız.

Tanınan Cihazlar Aktif Etme: Hesap Ayarları > Güvenlik >Tanınan Cihazlar > Şu cihazlar giriş yaparken bildirim almayacak veya kimliğini onaylamak zorunda kalmayacaksın. Seçeneğini aktif ediyoruz

Aktif Oturumlar: Tanıdık gelmeyen cihazlar veya konumlar görürsen, oturumu sona erdirmek için Oturumu Kapat’a tıkla. Bu listede henüz Facebook’un mobil sitesinden (m.facebook.com) açılan oturumlar bulunmamaktadır.

Aktif Oturumları Aktif Etme: Hesap Ayarları > Güvenlik >Aktif Oturumlar> Kullanıma Açabilirsiniz

Parola Ayarları: Asla parolanızı ''telefon numarası, doğum tarihi, qwerty, 12345'' gibi basit şifreler asla kullanmayınız. Kullanırsanız facebook'unuzun çalınma olasılığı 10/9 gibi bir rakam olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar