Ad Code

Responsive Advertisement

Windows XP desteği bitiyor!


Windows XP desteği bitiyor!
Microsoft tarafından 2001 yılında piyasaya sürülen ve 13 yıldır kesintisiz olarak desteklenen Windows XP işletim sisteminin resmi desteği, 8 Nisan 2014 tarihinde sona erecek.

Microsoft’un 2001 yılında piyasaya sürülen 13 yıllık Windows XP işletim sistemine verdiği resmi destek, güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere 8 Nisan 2014’te sona erecek. Bu tarihten sonra Windows XP kullanmaya devam eden kurum ve kullanıcılara Microsoft tarafından yeni nesil tehditlerden korunma, hata düzeltme ve yeni fonksiyonların eklenmesi konularında güncelleme ve destek sunulmayacak.

Microsoft Türkiye Windows Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş, 3 ay sonra resmi desteği sona erecek olmasına rağmen Türkiye’deki Windows XP kullanım oranının yüzde 20’ye yakın olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

“Windows XP çok başarılı bir işletim sistemi olmasına rağmen, eskiyen altyapısı güncel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor. 13 yıllık bir işletim sistemi platformuna yeni nesil ihtiyaçları karşılayacak fonksiyonlar veya yeni nesil tehditlerle mücadele edebilecek özellikler eklemek her zaman mümkün olmuyor. Geçtiğimiz Ekim ayında detaylarını paylaştığımız SIR raporu bu endişeleri net olarak ortaya koyan bulgular barındırıyor. Rapora göre Windows 8 kullanıcıları Windows XP kullanıcılarıyla yaklaşık aynı sayıda tehditle karşılaşmalarına rağmen, Windows XP ile çalışan bilgisayarların bu tehditlerden etkilenme riski 6 kat daha fazla. 8 Nisan 2014’te Windows XP’ye yönelik destek ve güncellemelerin sona ermesinin ardından, Windows XP kullanmaya devam eden kullanıcıların çağdaş yaşamın birçok yeniliğinden mahrum olmanın yanı sıra büyük bir riskle karşı karşıya kalacağını söylemek de yanlış olmaz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar