Ad Code

Responsive Advertisement

Blogger Yazı İçine Reklam Ekleme

Blogger ve ya herhangi bir blog sitesine sahip olup para kazanmaya ilk adım Adsense'ye kayıt olmaktan geçer. Tabi ki iş kayıt olmakla bitmeyip sancılı Adsense kabul edilme süreci başlar. En sonunda Google Adsense'ye kabul görüldükten sonra bloga eklemek kalır. Fakat adsense kabul edildikten sonra ki en önemli sorun reklamları nereye yerleştirirsek daha fazla gelir elde edeceğimizdir.

Blogger da google adsense reklamlarının tıklama oranını arttırmak için en iyi yöntem konu içine reklam yerleştirmektir. Blog temasına uygun şekilde hazırlanmış ve yerleştirilmiş reklam daha fazla tıklama getireceğinden, daha fazla para kazandıracaktır.
google adsense

Detaylı bir şekilde html bilgisine sahip olmayan bloggerlar için  blogger'da yazı işine reklam ekleme sorununa bu konumuzda bir son verilecektir.

Blogger Yazı içine Adsense Reklamları Ekleme

Blogger adsense reklam eklemek için öncelikle adsense'den aldığımız reklam kodunu Convert etmeniz gerekmektedir. Adsense kodunu convert etmek için google'da “adsense code converter” diye aratırsanız karşınıza bir sürü sonuçlar çıkacaktır. Herhangi bir siteye girip açılan sayfada ki kutucuğa Adsense reklam kodunuzu yapıştırdıktan sonra convert diyoruz ve adsense reklam kodumuz hazır hale geliyor.

1 ) Blogger Konu İçinde Sol Üst Tarafa Reklam Ekleme

Blogger'da konunun içinde sol üst tarafa reklam eklemek için aşağıda ki adımları izleyeceğiz.

adsense reklam eklemeBlogger Yönetici Paneline giriş yapıyoruz.

Şablon > HTML Düzenle'ye giriyoruz.

<div class='post-body'> kodunu aratın ve hemen üstüne aşağıda ki kodlar ile birlikte Convert ettiğiniz google adsense reklam kodunu yapıştırın. Google adsense politikalarına uyması açısından yazı ile reklam arasına 5px'lik bir aralık eklendi.


 <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> 
<div style='float:left;padding:0px 5px 0px 0px;'> 
Convert Edilmiş Gooogle Adsense Reklam Kodu Buraya Gelecek
</div> 
 </b:if>

Bazı blogların kodlamaları farklı olduğundan dolayı blogunuz da adsense reklamı gözükmeyebilir. Adsense reklamı sol üst tarafta gözükmeyenler yukarıda ki kodları <div class='post-body entry-content'>  aratıp hemen üstüne yapıştırın. Eğer bu da olmazsa <div class='post-header-line-1'/> kodunu aratıp hemen altına reklam kodlarını yapıştırın.

Reklamı konunun içinde sağ üst tarafta göstermek için <div style='float:left'> kodunu <div style='float:right> ile değiştirin.

2 ) Blogger Yazı içinde Alt Tarafa Reklam Ekleme

Google adsense reklam kodumuzu convert ettikten sonra reklamı konu içinde alt tarafa eklemek için aşağıda ki adımları izliyoruz.

Blogger Yönetici Paneline giriş yapıyoruz.
adsense yazı içine reklam ekleme
Şablon > HTML Düzenle'ye giriyoruz.

 <div class='post-footer'> kodunu aratın ve hemen üstüne aşağıda ki kodlar ile birlikte Convert ettiğiniz google adsense reklam kodunu yapıştırın.



 <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> 
<div align='center'>  
Convert Edilmiş Gooogle Adsense Reklam Kodu Buraya Gelecek      
</div> 
 </b:if>

Aynı şekilde temaların kodlamaları farklı olmasından dolayı adsense reklamı blogunuzun alt tarafında gözükmeyebilir. Adsense reklamı yazı içinde alt tarafta gözükmezse <div class='post-footer'> kodunu bir kez daha aratın. Genelde bloglarda bu koddan iki tane bulunur. Diğer bulduğunuz kodun hemen üstüne reklam kodunu yapıştırın.

Herhangi bir sorun olursa yorum yapmaktan çekinmeyin.. Umarım işinize yaramıştır..

Yorum Gönder

0 Yorumlar