Ad Code

Responsive Advertisement

Agız kokusu nedenleri?

Halitosis

Hekimlikte ‘’ Halitosis’’ olarak adlandırılan ağız kokusuyada nefeste kötü koku, bazı insanlarda geçici olarak ortaya çıkarken, bazılarında devamlı olarak bulunmaktadır. Ağız kokusu bazen psikolojik olabilir.  Yani, görünürde ağız kokusuolmadığı halde, bazı kişiler kendilerinde ağız kokusu olduğunu sana bilir. Bu bir anlamda duygu organlarının yanılması olayıdır.
Ağız kokusuna yol açan etkenlerin önemli  bir kısmı kulak-burun-boğaz(KBB) uzmanlarının ilgilendirir. Bunlar arasında burun iltihabı , ozena adı verilen burun iç zarı hastalığı, sinüzit, bademcik iltihabı sayılabilir.

Dişle ilgili sorunlarda ağız kokusu yapabilir. Dişeti hastalıkları, dişlerdeki büyük çürükler ve abseler; bu nedenler arasında sayılabilirler.

Agiz kokusu nedenleri
Ağız kokusu nedenleri?
Akciğer hastalıklarından, bronşektazi ve akciğer apsesi, en önemli nedenler arasındadır. Sistemik hastalıkları da ağız kokusu yapabilir. Bunlar arasında ; şeker hastalığının keto asidoz yapan şekli, karaciğer yetersizliği komaya yakın dönemi, ağır iltihabi ve tümör hastalıkları sayılabilir.

Yemek borusunda, divertikül adı verilen cep gibi girintili bulunması ve  buna gıda birikmesi, mideden yemek borusuna gıdanın geri tepmesi gibi sağlık sorunlarından da koku olabilir.

Ağız kokusunun nedenleri pek çoktur. Öncelikle bir iç hastalıkları uzmanı ile kulak-burun-boğaz ve diş hekimliklerine başvurmanız gerekir.
Ağız kokusunun nedenleri.

Yorum Gönder

0 Yorumlar