Ad Code

Responsive Advertisement

Alexa Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

Merhaba değerli okuyucular bugün sizlerle bir alexa konusunda birlikteyiz.Bu konu sitemizin aynı zamanda ilk konusu olacak.Şimdi biraz sıkı takipçimiz olan ve geleceğin Pagrank'ının yerini alcak uygulamaya göz atalım..

Alexa Amozon'a ait bir site sayacıdır.. Bu sayaç hitleri farklı bir sıralama da gösteren ve bugün Google'ın kaideye aldığı sayılır sayaç sitelerinden biridir.

Alexa'nın mantığına kısaca gelirsek.. Tüm dünya üzerinde kurulu siteleri numerik olarak bir sıralamaya alır. En çok girilenden en az girilene doğru bir aritmedik sıralamadır.

Bu sıralama sitenize giren kişilerin sayısına göre sıralanır ve bu sıralamaya herhangi bir müdahale söz konusu değildir.

Örnek olarak bir sitenin alexa'larını ineceleyelim..

Bu bilgilere göre 
12,031,985: Bu sitenin dünya genelindeki tüm siteler sırasındaki yeri. Yani dünyadaki 2milyar siteden 12,031,985. sırada..
120,079: Türkiye üzerinden girilen siteler sıralamasında 1705. Bunun sakın içerik sıralamasına göre değerlendirmeyin örneğin Facebook yabancı olmasına rağmen Türkiye den en çok girilen site sıralamasında 2.

Gelelim alexaya ilgili diğer bilgilere

  • Alexada sıralamanız 3 ayın ortalama değeri alınır. Yani 90 gün boyunca hangi ortalama değeri aldıysanız o değeri alırsınız. Birinci ay 30bin ikinci ay 40bin 3ayda 50 bin aldıysanız 3 ayın sonunda siteniz sıralaması 40bin olacaktır.
  • Eğer sitenize alexa trafik bilgileriniz eklemek ve bazı bilgilere göre sitenizin daha çabuk sıralanmasını sağlamak için bu sayfadan sitenize özel sayac kodu alıp sitenize koyabilirisiniz
  • Alexa'nın doğru tahmin yapabilmesi ve sıralama da düzgün sonuçlar verebilmesi için kendinize ait bir toolbarı bulunmaktır. Bu toolbarla girdiğiniz sitelerde alexa daha mantıklı ve hızlı güncellemelere sahip olmasının asıl nedeni budur. Aslında çok fazla hiti olmasada toolbar kullanıldığı için diğer hitli sitelerden yüksek bir sıralamaya sahiptir.
  • Toolbar için bu sayfayı siyaret edebilirsiniz.
Aslında önemli bir özelliktir. Nedeni ise 3 ay ömrü olan bir site google gözünde oldukça değerlidir.. Ve sanırsam bu yüzden google kendi sistemi olan pagerank'ın işe yaramadığını anladı ki alexayı kullanmaya başladı.

Örneğin bir webmaster sitesine sitenizle ilgili bir konu açın ve 3gün sonra istatiğinize bakın nasıl fırlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar