Ad Code

Responsive Advertisement

Bahar alerjisi için bitkisel yöntemler

Bende her sene aynı değişmeyecek olan bahar alerjisi için sizlere önerilerim. Genel olarak hapşırık ile başlıyor.

Bahar alerjisi için bitkisel yöntemler

Bahar döneminde artan kaşıntının sebebi bahar alerjisidir. Alerjinin değişik versiyonları yaşam kalitesini kötü etkilemektedir. Bu belirtilerden uzak durmak için ilk önce polenlerden uzak kalmayı başarmak gerekir. Kimi insan için hapşırık, göz kaşıntısı kimi insan içinse cilt kızarıklıkları ve cilt kaşıntısı olarak kendini gösteren bahar alerjisinin oldukça rahatsız edici olduğunu biliyoruz.

Bahar alerjisi için bitkisel yöntemler,

Kaşıntı kremleri ya da kozmetik alternatifler çare değil, bunun için doğal çözümlere ihtiyacınız var. Defne sabunu kullanıyor olmak yaşayabileceğiniz bütün cilt sorunları için en uygun bir çözümdür. Bunun dışında karbonatlı su ile ya da tuzlu su ile gargara yapıyor olmak, ağız ve burun için en en uygun çözümdür. Çünkü polenler cildimizi ve boğazımızı rahatsız eder.

Bahar ayları doğanın yeşerdiği, ağaçların polen verdiği ve biz insanların da kışın yorgunluğunu hissettiğimiz bir dönem. Hormonlar değişiyor, bütün canlılar için değişimin söz konusu olduğu bir dönem olarak kabul ediliyor. Bu ayları en rahat biçimde geçirebilmek için almamız gereken önlemlere dikkat etmemiz önemli.

Bahar alerjisi olan kişilerin elinde mendil yada maskeyle gezmeleri sizi daha çok rahat etirebilir. Kapalı alanlarda fazla etki etmiyeceği için takmayınız. Yalnız dışarıda bulunduğunuz müddetçe bahçelerde ve parklarda dolaşırken mendil ve ya maske takmanızı öneririm.

Yorum Gönder

0 Yorumlar