Ad Code

Responsive Advertisement

Blog İsmini Yayın Link İsminin Sağ Tarafına Alma

Blogger’un, tema yapısından dolayı yeni yazılarınızı yayımlayıp, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşırken blog subdomain olarakta bilinen blog ismi yayın link'inizin sol tarafında görülür.

Blogger’un varsayılan şablon kodlarındaki “Title” etiket yapısını değiştirerek, sol tarafta çıkan blog ismini yayımlanmış makale link’inin sağ tarafına alabilirsiniz. Blogger’un, tema yapısından dolayı yeni yazılarınızı yayımlayıp, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşırken blog subdomain olarakta bilinen blog ismi yayın link'inizin sol tarafında görülür. Sol tarafta görülen blog ismi sizi rahatsız ediyor ise, şablon kodlarında yapacağınız küçük bir değişiklik ile blog ismini sağ tarafa hemen alabilirsiniz.

Blog'unuzun başlık isminin sol tarafta çıkmasından dolayı, Google arama sonuçlarında yazı başlık isminin bir kısmı görülmeyecektir. Seo olarak problem olmayan bu durum okuyucu kitlesinin yazı başlık metnini tam olarak okuyamamasına neden olabilir. 

Çok önemli gibi görülmeyen bu durum okuyucu kitlenizin kısa olan yazı başlığını anlamamasına ve yazınızı past geçmesine sebebiyet verecektir. Sonuç olarak okuyucu kitlenizde ciddi bir azalmaya sebebiyet verebilir. Konuyu daha net anlayabilmeniz için aşağıdaki örnek metni inceleyin.

Yazı başlık isminin sol kısımda görülen format örneği :

1. Aşağıdaki link yapısı Google arama sonuçlarından alınmış olup, dikkat ederseniz sol başta blog ismi ve hemen devamında site yazımızın ismi görülmekte.
Guney59 Paylaşım : Wix Sitenizi Nasıl Silersiniz
guney59.blogspot.com/2016/04/wix-sitenizi-nasl-silersiniz.html


Google arama sonuçlarında sol tarafta çıkan link yapısnın görsel resmi

2. Yukarıda verilen resim ve metin açıklamalarına dikkat ederseniz, blog başlık ismi sol tarafta ve yazı başlık ismi sağ tarafta olmak üzere Google arama sonuçlarında görülmekte.

3. Yazı başlık ismi uzun bir metin olsaydı yazımızın bir bölümü görülmeyecek ve kesik olarak çıkacaktı. Başlık isminin bir bölümünün görülmemesi de yazımızın anlaşılmamasına neden olacaktı.

4. Şablon kodlarımız da yapacağımız küçük bir değişiklik ile blog ismini sağ tarafa, yazı başlık metnini de sol tarafa geçmesini sağlayabiliriz. Blog başlık “title” etiketimizi değiştirdikten sonraki Google arama sonuçlarında çıkan link yapımızı inceleyelim.




Google arama sonuçlarında sağ tarafta çıkan link yapısnın görsel resmi

Blog “Title” Etiket Kümesinin Değişimi :

1. Blogger şablon kodları içinde “Title” etiket yapısını değiştirmek için ilgili adımlar.

Önce blog temanızı her ihtimale karşı yedekleyin. Blogger şablon nasıl yedeklenir? okuyun.

2. Blogger kumanda panelinize giriş yapın. Şablon kodlarınızın üst kısmında bulunan “Title” etiketlerini bulun. Şablon kodlarınızdaki etiket yapısı aşağıda verilen şekilde görülmektedir. Özel blogger şablon kodlarını kapsamamaktadır. Ancak aynı sorunu sizde yaşıyorsanız etiketlerinizi değiştirebilirsiniz.


Blogger varsayılan şablon “Title” etiket kodlarının görünümü

3. Yukarıda resimde gördüğünüz, <title> ile başlayan ve </title> ile biten etiketi seçip silin ve aşağıdaki etiket kodlarını sildiğiniz yere kopyalayıp yapıştırın.

Blog ismini sağ tarafta gösteren etiket kodları :
<title>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<data:blog.title/>
<b:else/>
<data:blog.pageName/>
|
<data:blog.title/>
</b:if>
</title>

4. Etiket kodlarını yapıştırdıktan sonra, Blogunuzu kaydedin. Google arama sonuçlarında daha önceki yayınlarınız önbelleğe alındığından yeni sonuçların görülmesi zaman alabilir.

5. Etiket içinde göreceğiniz bu (|) işaretin oldugu yere farklı bir işaret (~) kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar