Ad Code

Responsive Advertisement

Blogger olmak istiyorum diyorsanız okuyun

Blog yazarlığı yapmak isteyenlerin, bir süredir blog yazdığı halde hala istediğini alamayan birçok kişinin kafası karışık.

Nereden başlasam? Ne konuda yazsam? Genel blog mu açsam?

İlgi duyduğunuz, yazmakta en iyi olduğunuz alanlara yönelik faydalı ve okunabilir içeriklere üretmekten başlayacaksınız. Aksi takdirde profesyonel blogger olmayı unutun. Genel blog diye bir şey yok. Ziyaretçi gelsin diye kopyala-yapıştır yaparak blog yazılmaz. Türkiye'de blog işini profesyonelce yürüten çok fazla kişi maalesef yok. Bu yüzden binlerce blog çöp oldu. İçeriğini kendiniz faydalı ve okunabilecek şekilde oluşturmadığınız sürece blogculuk uğraşından keyif alamazsınız.

Wordpress mi yoksa Blogger mı? Domain+hosting+tema alıp da mı başlasam?

İyi bir içerik üreticisiyseniz hangi platformu kullandığınızın pek önemi yok. kalpsizyazar  Blogger ile oluşturuldu. Sıfır maliyet. Sermayesi içerikler... 3 yıldır yayında ve  binlerce okuyucuya ulaştı. Ciddi iş kapılarını açtı, network açısından önemli bir rol oynadı. Amacına ulaştı mı? Hem de fazlasıyla...

Bloguma nasıl ziyaretçi çekeceğim?

Hedef kitleniz olmalı. Öyle her önünüze geleni eklemeyeceksiniz. Oturup kendiniz üreteceksiniz. Armut piş, ağzıma düş yok. Düzenli olarak yazacaksınız. İstikrar ziyaretçileri de beraberinde getirecek.

Yazılarınızın erişilebilir nitelikte olmasına dikkat edeceksiniz. Okurların Google'da size kolayca ulaşabilmeleri önemli. Bunun için de en temelinden SEO denen kavramı öğreneceksiniz. Yazılarınızı sosyal medyada da paylaşacaksınız.

Blogdan nasıl para kazanacağım?

Blog yazarak para kazanmak istiyorum diyorsanız iki kere düşünün. Blog yazarak direkt para kazanamazsınız. Öyle olsa her blogger internet zengini olurdu. Değerli içerik üreticisi olacaksınız. İçerikleriniz sayesinde elde ettiğiniz kitleyi kullanarak markalara, reklam verenlere ulaşabilirsiniz. Reklam almak için aceleci olursanız başarısız olmanız kaçınılmaz.

İçerik kraldır, ama hangi içerikler? Okuyuculara faydalı, eskimeyen içerikler. Alanınızda otorite olmalısınız ki para kazanabilesiniz. Blog yazayım, para kazanayım diye bir kolaylık yok. Bunu aklınıza iyice sokun.

Blog yazmak bana ne katacak?

Blog yazmak ufkunuzu genişletir. Çevrenizi genişletir. Yazdığınız konuda otorite olmanızı sağlar. Yazdıklarınız ile ilgilenen kişilerin size kolayca ulaşmasını sağlar. Reklam teklifleri alırsınız. Kariyerinizi şekillendirmenizi sağlar. Ummadığınız iş teklifleri alabilirsiniz. Danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Araştırmacı olacaksınız. Yazdığınız konu ile ilgili son gelişmelerden daima haberiniz olacak. Doğal SEO kavramını öğreneceksiniz. Daha fazlası sizin elinizde...

Yorum Gönder

0 Yorumlar