Ad Code

Responsive Advertisement

Google Adsense Nedir ? Nasıl Kullanılır ?


Google Adsense, arama motorunun web sitesi sahiplerine sitelerinde reklam yayınlayabilmeleri için oluşturdukları gelişmiş bir reklam sistemidir. Bu sistem sayesinde web sitelerinize dilediğiniz anahtar kelimeleri seçerek o anahtar kelimelere uygun içeriklerin reklamlarını yayınlayabilme imkanınız oluyor. Kısacası neyi nasıl yayınlayacağınıza sizin karar vermenizi sağlayan gelişmiş bir reklam alt yapısı olarak nitelendirebiliriz.
  Google Adwords sistemi bildiğimiz üzere firmaların ya da sizlerin Google reklamlarında çıkmak için kullandığınız bir paneldir. Google Adsense ise bu reklamlarda çıkmaya çalışan firmaların ulaşmak istediği kitle olan sizlerin sitesinde reklam yayınlamak için ödediği tık başı maliyet ile kar etmenizi sağlayan bir reklam programıdır. Google, diğer reklam sistemlerine kıyasla insanlar arasında tık başı rekabet oluşturarak çok daha verimli ve kazançlı sonuçlar elde edilmesini sağladığından dolayı en kullanışlı ve güvenilir reklam sistemidir.
Google Adsense Nasıl Kullanılır ?
  Kullanımı son derece basit olan bir reklam sistemidir. Ancak bu reklam sistemine girebilmek sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Dünyanın en gelişmiş reklam sistemine kayıt olmaya çalışacaksınız ve bunun için de belli kriterler konmuş durumdadır. Web sitelerinizin içeriğinin dolu ve faydalı olması, illegal olmaması ve bunun gibi daha birçok detay sizlere konu ile alakalı olarak rahatlıkla bilgi verebilecektir. Google Adsense kullanımı hakkında kafanızda elbette ki soru işaretleri olacaktır. Özellikle şu dönemde arayüz değişiklikleri ben dahil birçok kişiyi sıkıntıya sokmaktadır.
  1. Öncelikle siteniz için reklamlar oluşturmanız gerekiyor. Bunun için adsense paneli içerisinden “Reklam Yönetimi” alanına girmeniz gerekiyor.
  2. Alana girdikten sonra “Yeni reklam birimi oluştur” sekmesine tıklıyorsunuz ve oluşturma alanı karşınıza geliyor.
  3. Bu alanın en üstünde herhangi bir isim yazabileceğiniz reklam adı alanı var ve hemen altında hangi boyutlarda reklam istediğinizi ve reklamın türünü seçiyorsunuz. (Metin ve Görsel Reklamları seçmeniz önerilir.)
  4. Daha sonra gövde kısmında “Kanal Oluştur” kısmı olacak. Burada hangi anahtar kelimelerde reklam yayınlamak istiyorsanız kanal olarak seçiyor ve ekliyorsunuz. Bu kelimeler dışında farklı hiçbir içerik sitenizde yer almıyor.
  5. Daha sonra en alt kısımda gerekli ayarların bitmesine müteakip “Kaydet ve Kodu Al” sekmesine tıklıyor, reklam kodunu alarak sitenize ekliyorsunuz.
Adsense kullanımı işte bu kadar kolaydır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar