Ad Code

Responsive Advertisement

Blogger AdSense Sayfa Düzeyi Reklam Kod Uygulaması


Blogger, Blogspot blogları için, Google Adsense Sayfa Düzeyi Reklam Kodları blog şablon kodlarına nasıl eklenir? AdSense Sabit/yer paylaşımlı ve Vinyet reklamları nedir nasıl kurulur? Adsense yeni nesil Sayfa düzeyi reklamlar, blog içeriğiniz üzerinden para kazanmanın farklı bir biçimidir. Google Adsense onayı alan tüm blog kullanıcılarının mobil uygulamalarda reklamları gösterebileceği yeni nesil ismi ile tanıtımı yapılan bir uygulamadır. 27 Nisan 2016 tarihinde Adsense resmi blogunda, “Meet AdSense’s next generation ads: Page-level ads” AdSense'nin yeni nesil Sayfa düzeyi reklamları ile tanışma, başlıklı yazısı ile duyurmuştur.

Web sitelerinde, Adsense formlarında ve Adsense kullanım politikalarında yaptığım birkaç saatlik araştırma sonucu, yeni nesil mobil sayfa düzeyinde reklam kodlarını kendi bloguma uygulayarak sizlerle paylaşabildim. 

Gönül rahatlığı ile yeni Adsense reklam uygulamasını artık bloglarınızda kullanabilirsiniz. Blogunuzun kazançlar menüsünde, AdSense Sabit/yer paylaşımlı ve Vinyet reklam açıklamalarını okuyacaksınız. Ancak konu hakkında aşağıda kısa bir açıklama ile bilgi vermenin faydalı olduğunu düşünüyorum.

Adsense Reklam biçimleri :

Sabit/yer paylaşımlı reklamlar :

1. Kullanıcı ekranının kenarında kalan ve kolayca kapatılabilen mobil reklamlardır. Bu Adsense reklamı ile gelir, kazanç sağlamanız planlanmıştır. Reklamlar en uygun zamanda kullanıcıya gösterilir.

2. Adsense reklamlarının 3 adet gösterildiğini her onay alan blog kullanıcıları bilir ve bilmek zorundadır. Yanlışlıkla 4 reklam eklediğinizde, Adsense kullanım polikalarını ihlal etmiş sayılırsınız.

3. Sayfa başına 3 reklam sınırı ile ilgili geniş bilgileri buradan okuyabilirsiniz.

Şu anda AdSense yayıncıları her sayfaya aşağıdakileri yerleştirebilir:

4. Yeni uygulama gereği, ileri teknoloji mobil cihazlardaki mobil cihazlar için optimize edilmiş sayfalarda reklamlar yayınlanırlar.


Adsense Sabit/yer paylaşımlı reklam örneği

Vinyet reklamlar :

Web sitenizde sayfa yükleme sırasında tam ekran gösterilen mobil reklamlardır. Mobil kullanıcılar bu reklamları “reklamı geç” ismine tıklayarak atlayabilmektedir.

1. Bu Adsense reklamı ile gelir, kazanç sağlamanız planlanmıştır. Reklamlar en uygun zamanda kullanıcıya gösterilir.

2. Bu reklamları, kullanıcı web sitenize giriş yaptığında değil, sayfadan ayrıldığı anda görür.

3. Sayfanızdaki kullanıcıyı rahatsız etmemesi için reklamlar sınırlı sayıda tutulmaktadır.

4. Sabit/yer paylaşımlı reklam açıklamasında olduğu gibi 3 ve 4’uncü maddeler bu reklam biçimi içinde geçerlidir.


Adsense Vinyet reklam örneği

Vinyet reklamları incelediğinizde açıklama yazısında mor reklamları kontol edin veya test edin seçeneğini okuyarak herhangi bir mor renkli reklamı görüntüleyebilirsiniz.


Vinyet mor renkli reklam örneği

Bloglar, Adsense Sayfa düzeyi reklam etiketlerini uygulama :

Adsense mobil sayfa düzeyi reklam kurulumu için aşağıdaki adımları uygulayın.

1. AdSense hesabınıza giriş yapın

2. Adsense, Bu bağlantıyı izleyin

3. Sağ tarafta bulunan her iki mavi renkli butonlara tıklayarak aktif edin. Etkin olmayan Gri renk butonlar etkinleştirildiğinde mavi renkli olacaktır.


Adsense Sayfa düzeyi reklamlar

4. Hemen alt kısımda, Sayfalarınıza Sayfa düzeyi reklamların kodunu “Kodu al” ekleyin.

5. Açılan pencerede alacağınız kod, blog şablon kodlarınız ile çalışmayıp hata vereceğinden “xml ayrıştırma hatası” kodları blog şablonunuzda çalışacak şekilde “converter” dönüştürmeniz gerekmektedir.

6. Adsense code converter dönüştürücüyü, tarayıcıda aratırsanız eblogtemplates sitesi en uygun adsense kod dönüştürücü sitesini bulabilirsiniz. Adsense kodlarınızı bu pencereye ekleyip alt kısımdan dönüştür ismine tıklayın ve adsense kodlarını dönüştürün.

Blog şablon kodlarına Adsense reklam kodunu ekleme :

1. Blogunuzu açın, Şablon HTML’yi Düzenle, şablon kodslarınızı açık konuma getirin.

2. Biraz önce, convert ettiğiniz reklam kodlarını kopyalayın.

3. Şablon kodları en üst kısımda bulunan <head> kodunun hemen altına reklam kodlarını yapıştırın ve şablonunuzu kaydedin.

İpucu: Reklam kodları, <head> etiketinin altına, </head> kapanış etiketinin üstüne ve </body> gövde kapanış etiketinin üstüne eklenebilir. Kazançlar sekmesindeki Kod kullanım klavuzu mavi linki takip ederek bu bilgilere ulaşabilirsiniz.


Sitenizdeki Sayfa düzeyi reklamları test edin

Sitenizdeki Sayfa düzeyi reklamları test edin :

Adsense, Sayfa düzeyi reklamların uygun zaman ve uygun cihazlarda görülebileceğini unutmayın. Mobil reklamların görülür olması makale yazılarınızın çokluğuna, web kurallarına, web araçları yönergelerine ve Adsense uyumluluk kuralları ile eş zamanlı olarak çalışmaktadır. 

Yaptığınız işlemlerin doğruluğunu teyid etmek için mobil cihazınızın tarayıcısını açın. Tarayıcı adres penceresine blog'unuzun URL’sini yazın ve son kısma, #googleads ismini ekleyin. Yapmanız gereken işlemi aşağıdaki örnekten inceleyin.

Örnek : guney59.blogspot.com/#googleads

Yorum Gönder

0 Yorumlar