Ad Code

Responsive Advertisement

Cep Yakmayan Fiyatı Ve Yüksek Performansıyla AMD RX 480

Computex 2016 fuarında AMD firması tarafından yeni bir bütçe dostu ekran kartı olan AMD RX 480 tanıtıldı. Polaris 10 mimarisini kullanan bu ekran kartı ilk polaris mimarisini kullanan ekran kartı olma özelliğini taşıyor. 14nm FinFET teknolojisiyle üretilen ekran kartı GCN işlem birimleriyle yüksek performansın yanında size düşük enerji tüketimide sunuyor. 14nm teknolojisiyle birlikte Watt başına 1.7 kat performans artışı sağlıyor. 
Bu artış sadece 14nm teknolojisiyle sağlanıyor. Diğer tüm birimlerle birlikte bu artış 2.8 katı buluyor. Bu kartı ön plana çıkaran bir diğer unsurda sanal gerçekliği desteği sağlaması. Ayrıca 1440p çözünürlükte oyun oynatmayı hedefleyen kartımız piyasadaki diğer sanal gerçeklik desteği sağlayan kartlara kıyasla en hesaplı sanal gerçeklik destekli kart olarak kendini gösteriyor.
4GB veya 8GB GDDR5 bellek seçenekleri ,256-bit bellek veriyolu ve 256 GB/s bellek bant genişliği sunan kartın fiyatı ise 199$ (4gb) ve 229$ (8gb) olarak açıklandı. Hem oyun hem de VR için uygun olan bu kart için henüz çıkış tarihi belli değil. Ama teknoloji pazarında en çok ses getiren ürünlerden biri olacağı kesin.

Hakan KÖRPE
AdnanGuney.Com, NetworkDizayn.com, Web site Editörü Hakan Körpe;
Selamlar, konsol ve bilgisayar oyunlarındaki gelişmeler, incelemeler, ülkemizde oyun sektörünün gelişimi ve benzeri konularda yazılar yazmaktayım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar