Ad Code

Responsive Advertisement

Blogger Statik Sayfalar İçin Site Haritası Gönderme

Blogger, bloglar sitemap.xml site haritası göndererek, tüm mesajları içeren bir bağlantı liste dosyası oluşturuyordu. Ancak Statik sayfa site haritası dosyası mevcut değildi. Bugünden sonra Statik Sayfalar için Site Haritası gönderebileceksiniz. Maalesef hepimizin çok iyi bildiği atom.xml veya rss.xml ile oluşturulan “sitemap” site haritası ile Statik sayfa dosyaları göndermenin bir yolu yoktur. 

Blogger Statik Sayfalar denilince bir çok yeni blog kullanıcıları, Statik Sayfaların ne olduğunu merak edebilir. Blogger, Sayfalar sekmesinde oluşturulan Hakkında, İletişim, Forum, gibi tek gösterimli sayfalara Statik sayfalar diyoruz. Sayfalar ile ilgili bir konuda daha bilgi vermekte fayda görüyorum. Gizlilik ve Hesap no gibi özel statik sayfalar site haritası olarak gönderilemiyor.

Blogger, blogspot statik sayfalar için site haritası, /sitemap-pages.xml etiket şeklindedir. Blog statik sayfalarınız için arama motorlarına bu etiket ile site haritasını gönderebileceksiniz.

Statik Sayfalar Hakkında :

Size ait aşağıdaki URL link kalıbı ile tarayıcınızın adres çubuğundan site haritasına ulaşabilirsiniz.

Blogspot Standart etki alanları için:
http://Sizin-Domain.blogspot.com/sitemap-pages.xml

Özel Alan Adları için:

http://www.Sizin-Domain.com/sitemap-pages.xml

Etki alanı adınız ile Sizin-Domain ismini değiştirin.

Örnek bir site haritası :

http://www.adnanguney.com/sitemap-pages.xml

Google Arama Konsolu “Search Console” ile Statik Sayfa Site haritası gönderme:

1. Web yönetici araçlarına giriş yapın.

2. TaramaSite haritası, sekmesini açın.
3. Sağ üst tarafta, /TEST SİTE HARİTASI ekle düğmesine tıklayın.
4. Metin alanı pencere içine, sitemap-pages.xml etiketini yapıştırın önce test et düğmesi ile kontrol edin. Sonra aynı işlemi yaparak Site haritasını Gönderin. Yaptığınız bu işlem Bing, Yandex ve Yahoo, arama motorları için geçerli bir uygulamadır.

Not: Özel site haritası kullanıyorsanız, site haritasında işaretli olan "noindex" kutusundaki işaretini kaldırın
5. Sayfalar sekmesinde “yukarıdaki resimde görüldüğü gibi” 5 adet sayfamız mevcut idi. Statik sayfa site haritamızı gönderdik ve şu anda Google arama botları tarafından indekslenmesini bekliyoruz. 

Yukarıda anlatıldığı gibi büyük ihtimal ile özel sayfalar, Gizlilik ve Hesap no gibi statik sayfalar site haritasına eklenmeyip sonuç olarak, 3 adet “Hakkında, İletişim, Forum,” gibi statik sayfaların eklenmesi ile sonuçlanacaktır.
Yukarıda anlatılan konuyu okudu iseniz, hemen blog statik sayfalarınızın site haritasını göndermeye başlayın. Anlaşılmayan yerler için yorum yazarak yardım alabilir, katkıda bulunmak için yazıyı paylaşabilir, tüm yazılardan haberdar olmak için üye bültenine Abone olabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar