Ad Code

Responsive Advertisement

Google Sites Web Siteniz İçin Farklı Yorum Penceresi Kullanma

Google Dokümanlar ile oluşturulmuş Google Sites web sitenize, farklı bir yol izleyerek yayınlanmış yazılar için, okuyucunuzun Yorum yazabilmesine imkan sağlayabilirsiniz. Google Sites web site Sayfa ayarlar sekmesinde yer alan “Yorumlar” eklentisi yazarın onayı olmadan yorumlara izin verilmediğini Google Sites web sitesi kullanan tüm yazarlar bilmektedir. 

Bu neden ile, Gogle Sites web sitelerinde yorumlara rastlamanız mümkün değildir. Bu durum Google Drive kullanımındaki Dokümanlara sizin izin vereceğiniz kullanıcılara Doküman göndermeye benzer.
Google Sites Yorum pencere görseli
Google Sites, Doküman ve APP’ler ile oluşturulduğundan (JS) Java Script kodlara izin vermemektedir. Bu neden ile Google Sites’e ekleyeceğiniz kodların kesinlikle Html kodları veya kendi APP’lerinden olması gerekir.

Google Sites kullanıcılarının en çok zorladıkları konulardan biri de yorum pencere eklenti ve paylaşım düğmelerinin (JS) Java Script kodları kullanılamadığından dolayı istenilen görsel ve sosyal paylaşımların yapılamamasıdır.

Ancak, Google Sites kullanıcıları için, Yorum eklentisi kullanılamıyorsa bu eksikliği farklı bir yolla nasıl kapatabiliriz düşüncesi ile bu makaleyi yazmayı düşündüm. 

Bu düşünce nasıl gelişti?

Blogger kullanıcı arkadaşım kısa bir süre önce, Google Sites web sitemdeki bir makaleye yorum yazmıştı. E-mailime gelen makale yorum bilgisini, kullandığım blog sitemden geldiğini düşündüm ve kendisine cevap yazdım. 

Makaledeki sorularını cevaplarken dikkatimi çeken en önemli konu Google Plus ana sayfasına düşen yazının, Google Sites AdnanGuney59 isimli web siteme ait olduğunu fark ettim. Bu düşünce ile Google Sites sahibi kullanıcılarının “Google Sites Web Siteniz İçin Farklı Yorum Penceresi Kullanma” başlık isimli yazıyı yazmayı planladım.

Google Sites Yorum Pencere Kullanımındaki Eksiklik :

1. G+1 Buton yardımı ile hem paylaşım yapılabiliyor hemde yorum yazılabiliyor. En büyük eksiklik yazı altında soruların ve verilen cevabın görülmemesi.

2. Makale altında yorum penceresinin olması okuyuculara yol göstermesi açısından çok faydalı bir uygulama. Ancak çokta sorun teşkil eden bir konu değil.

3. İlgili yazı arama sonuçlarında çıkabiliyor. Google Plus sosyal paylaşım ana sayfasına düşebiliyor ve okuyucu her şekilde yazıya ulaşabiliyor. Bana göre sorun teşkil etmiyor. Bu konudaki düşüncelerinizi sizde paylaşırsanız mutlu olurum.

Sonuç olarak; “Google Sites için G+1 butonunu nasıl oluşturup ekleyeceğiz aşağıda adım adım takip ederek Google Sites (Wiki) Web sitenizde sizde kullanabileceksiniz.

Google Sites G+1 (+1 Düğmesi) ekleme:

1. Google sites, sitenize giriş yapın.

2. Herhangi yayınlanmış bir yazınızı açın. 

3. Sağ üst menüde önce dişliye (Diğer işlemler m) tıklayarak, Sayfa ayarlarına dokunun.
4. Açılan Sayfa ayarları penceresinde “Eklere izin ver”, “Yorumlara izin ver” tikleri kaldırın.
5. Yukarıda anlatılanları tamamladığınızda, aynı menüde kalem simgesi, Sayfayı düzenle simgesine tıklayarak açın. Şu anda makale sayfanız açılmış durumda ve sayfayı aşağıya kaydırıp en alt kısımda sol köşeye fare ile tıklayıp seçin.

6. Sol üst menüde “Ekle” ismine tıklayarak, “+1 +1 Düğmesi” ismine tıklayın.

7. Buton eklenecektir. Butona tıklayarak “Dişli” simgesinden özelleştirme ayarlarını açıp, butonunuzu yapılandırabilirsiniz.

Google Sites +1 Düğmesi Özellikleri Penceresi

Okuyucularınızın Yorum Yazması İçin Açıklama Bilgisi Ekle: 

1. Eklenti üst kısma şu açıklama veya düşündüğünüz bir açıklamayı yazabilirsiniz.

Yorum Ekle :
Yazı hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda verilen (G+1) Butonuna tıklayarak açılan pencere üst kısımda bulunan Yorum penceresine yazabilirsiniz. Yorum, makale yazarına e-mail olarak gider ve sorularınız kısa zamanda cevaplanıp Google Plus Platformunda görülmeye başlar. Bilgi için >>

Lütfen Spam yorum bırakmayın.
2. Yukarıda verilen örnek yorum açıklamasını çerçeve içine alabilir veya sade olarak kullanabilirsiniz.

Google Sites Yorum Açıklama Pencere Görünümünü İnceleyin.

Google Sites ile ilgili kategorileri bağlantı linkinden inceleyebilir, yazıyı beğendi iseniz bana destek vermek için paylaşabilir veya yazılan ilk makalelerden haberdar olmak için Abone Olma eklentilerini kullanabilirsiniz.

Google Sites Yorum uygulaması için Canlı görsele ihtiyaç duyuyorsanız uygulama sayfasını Buradan inceleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar