Ad Code

Responsive Advertisement

WhatsApp'ın Facebook Veri Paylaşımı Nasıl İptal Edilir

WhatsApp'ın yeni ilkelerini kabul ettiyseniz Facebook ile ilişkili Veri Paylaşımını iptal edebilirsiniz.
2014 yılında Facebook’un WhatsApp'ı satın alması her iki web sitesinin veri paylaşımında bulunacağının bir göstergesiydi. WhatsApp'ın yeni ilkelerini kabul ettiyseniz Facebook ile ilişkili Veri Paylaşımını iptal edebilirsiniz. WhatsApp'ı hatırlarsanız Facebook 16 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Facebook, ürün gamını geliştirmeye çalışırken, veri paylaşımıyla ilgili Gizlilik konusunda daha çok dikkatli davranarak bu sorumluluğunun farkında. Bu neden ile WhatsApp şirketi çok merak edilen “SSS” konuları yeni FAQ sayfasında cevaplamaya çalışmakta.

Facebook ile WhatsApp’ın işbirlik içerisinde olmasının nedeni, hedefli reklamların gösterilmesinin sağlanması. Yani işin ucunda Facebook kullanıcılara WhatsApp’ın üzerinden ulaşılabilmesi için yeni yollar bulup ticari gelir payı sağlamak yatıyor.

Bu açıklamalara paralel olarak WhatsApp mesajlarınız, konuştuğunuz kişilerle uçtan uca şifreli olarak iletilmeye devam edilecek ve iki hizmet arasında paylaşılmayacak. Ancak, her ihtimale karşı izleyebileceğiniz bir yol daha var.

WhatsApp bilgi verilerinizi Facebook ile paylaşmayı durdurabilirsiniz:

Facebook'un WhatsApp verilerinize ulaşmasını istemiyorsanız, bu paylaşımı devre dışı bırakabilirsiniz. WhatsApp'ın yeni ilkeleri devreye girdiğinde, "Hesap bilgimi paylaş" bununla ilgili bir ekranla karşılaşacaksınız.
WhatsApp bilgi verilerinizi Facebook ile paylaşmayı durdurabilirsiniz:
Burada metnin alt tarafındaki kutucuğun işaretini kaldırın ve "Kabul et'e" tıklayarak paylaşımı kapatabilirsiniz.

Yeni ilkeleri kabul ettiyseniz, endişe etmeyin. WhatsApp’ı açın veAyarlarHesapHesap bilgilerimi paylaş, yolunu izleyerek ilgili kutucuğun işaretini kaldırın. 


Yeni ilkeleri önceden kabul ettiyseniz, onu kapatmak için 30 gününüzün var olduğunu unutmayın. Sadece WhatsApp kullanıyor ve Facebook hesabınız yok ise, hiçbir şey yapmanız gerekmediğini notlarınız arasına alabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar