Ad Code

Responsive Advertisement

Adsense Hesabınız Başkasının Eline Geçtiyse Okuyun

Adsense Hesabınız Başkasının Eline Geçtiyse Okuyun


bazan sitenizin reklam performanslarına dair raporları incelerken siteler sütununda size ait olmayan ancak görüntüleme almış hatta tık almış siteler görürsünüz. Bizim kodlarımız nasıl diğer siteler nedeni ile kullanılabiliyor ve böyle bir durum yaşadığınızda ne yapmanız gerektiğini bilmek istiyorsanız bu blog yazısı sizin için!

ilk evvela, Google AdSense reklam kodlarının diğer sitelerde yer alıyor olmasının hesabınıza yapılmış direk bir hücum olamayacağı ihtimalinden başlayalım. Bu konuda en yaygın senaryo, diğer bir internet sitesinin sizin içeriğinizi kopyalaması ve kopyalarken reklam kodlarını da gözden kaçırdığı yahut botlarla çekim yaptığı için reklam kodunu da kendi sitesinin içeriğine çekmiş olmasıdır.


Adsense Hesabınız Başkasının Eline Geçtiyse Okuyun


Reklam kodlarınızla birlike yayıncı kimliğiniz (Publisher ıD) de kaynak kodların arasında yer aldığı için, sizin hesabınız üzerinden sağlanan reklamlar bir öteki sitede yayına başlayıp, gösterim ve belki tıklama alıyor. Kodlar direk hesabınızla bağlantılı bulunduğu için de yayıncı site sizin raporlarınızın içinde görünüyor.

Peki, neden bu bir tür saldırı olamaz? hücum yapmanın çok fazla daha mantıklı ve makul metodları olmaktadır. örnek olarak, milyon defa reklama tıklanması hesabınıza direkt zarar verebilecek bir hareketken, reklamlarınızı alıp illegal siteye yerleştirmek ve üzerine rapor etmek sanıldığı kadar hızlı sonuç veremeyebilir. Hatta aşağıdaki koruma yardımıyla bu yöntemi tümüyle saf dışı bırakabilirsiniz.

öyle veya böyle fark etmez, bu durumla karşılaştığınızda hesap güvenliği için ekstradan atabileceğiniz birkaç adım her zaman bulunur;

#1. Sitelerinizi Doğrulayın
Google AdSense hesabınıza giriş yapın.
Sidebar’dan “Ayarlar” bölümüne tıklayın.
Açılır menüden “Sitelerim” seçeneğini seçin.
Bu bölümden doğrulamak istediğiniz bütün sitelerin birlikte yer alan aşağı ok simgesine tıklayın ve “Doğrulanmış Site” seçeneğinin karşısındaki tik işaretini açık bir duruma getirin.
Bunu sahipliğini onaylamak arzuladığınız bütün sitelerinizde uygulayın.
#2. Onaylı Siteleri Varsayılan Yapın
Onaylı siteler özelliğini hesabınızdan aktif bir hale getirdikten sonra AdSense kodlarınız için yayın yapılabilecek tek internet siteleri bu siteler olarak kabul edilir. Bu da sorunumuzun kökten çözüme kavuşmasına yardımcı olur. Onaylı siteler özelliğini açmak için;

Menüden “Ayarlar” seçeneğine girin.
Açılır menüden “Sitelerim” kısmına girin.
“Siteleri Yönet” bölümünden de 3 nokta işaretine tıklayın.
“Site Yetkilendirme” bölümüne giriş yaptıktan derhal sonra, “Reklam kodumun sadece doğrulanmış sitelerimde kullanılmasına izin ver” bölümünün tikini aktif bir duruma getirin.
“Kaydet” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
Hesabımızdan bu yetkilendirme işlemini yaptıktan sonra reklam kodumuz hala öteki sitelerde çalışacak fakat bu sitedeki reklamlarımıza ait tıklamalar ve başka etkiler kaydedilmeyecektir. Yani, bu reklamlar için kazanç almayacağız lakin hesabımızı olası ihtimallere karşı güvende tutmuş olacağız.

şimdi, reklam kodlarımızı alıp politikalarla uyumsuz siteye koyup rapor etseler dahi raporlar sizi hiç ilgilendirmeyecek ve hesabınızı riske sokmayacaktır. Bu işlemle birlikte tüm sitelerinizi yetkilendirdiğinizden emin olmayı sakın unutmayın. Yaptığınız bu ayar değişikliğinin etkili olmaya başlaması için 48 saat gibi bir süreye ihtiyaç duyacaktır, bu zamanda onaylı siteleriniz için bir etkilenme durumu söz konusu olmayacaktır. Bu yalnızca sahibi olmadığınız sitelere 48 saat daha katlanmak mecburiyetinde kalabilirsiniz demek oluyor.

kelime sayısı: 425

Yorum Gönder

0 Yorumlar