Ad Code

Responsive Advertisement

Google ve Yandex davası sonuçlandı.





Rusya'nın yaklaşık 2 yıl önce büyük arama motorlarından biri olan Yandex, Google piyasasındaki haksız rekabet sebebiyle bir şikayette bulunmuştu. Üreticilerin kısıtlamalarının kalkma sına dair şikayette bulundu.

Bu şikayeti üzerine Google Üçüncü parti arama motorlarının bile haklarının korunması için kullanıcılara imkan sağlayacak. Ekran witged aracılığı ile birkaç ay içerisinde Google Tüm arama motorlarını bunların içerisinde yandex dahil olmak üzere kullanıcıların da seçenek olarak sunacak.



Bu sonuç Yandex ’in Yüzünü güldürdü.
Bu hamleyle arama motorlarını geliştirmeye yönelik çalışmalara başlayan Rus yetkililer eşit şartlarda bir yarışma olması için iyi bir adım olduğu yönünde açıklamada bulundu.

Yandex bu kararlardan oldukça memnun gibi görünüyor şirketin CEO'su olan Arkady Volozh böyle bir düzenin şirket için ne anlama geldiğini ifade eden bir blog yazısı kaleme aldı. Volozh yazılısında böyle bir düzenlemenin Android cihazlarda açık bir performans halinde getireceğini bunun yanında yeni versiyonu arttırarak herkesin kullanması için Faydalı olacağını söyledi.

CEO açıklamalarına seçenek varsa ihtimalle sınırsızdır diyerek açıklamasına noktayı koydu.



Acaba Google İtiraz Edecek mi?
4 milyon gibi bir Pazar potansiyeli ve beklemede olan tekelleşme davası göz önüne aldığımızda Google Buna büyük ihtimal İle itiraz edecektir. Bu konu ile ilgili açıklamada bulunan engatget bu ifadelerde bulundu. Rusya'nın Yandex arama motoru ile vardığımız Rekabet Kurulu bir karar ile mutlu bir karara vardığımız için çok mutluyuz açıklamalarında bulundu. Android uygulamaları Google dağıtımı konusunda dava da böylece sonuçlanmış oldu Ayrıca davanın Android cihazlarda yüklü olarak gelmesi konusunda bir engel taşımadığını kurulum ekranında sadece bir seçenek sunulması mecburiyeti olduğunu ifade etti


Yorum Gönder

0 Yorumlar