Ad Code

Responsive Advertisement

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI NELERDİR ?


Yenilenebilir enerji kaynakları güneş , hava , su gibi yok olmayan ve su hariç sonsuz kaynak sunan doğa olaylarından üretilen enerjidir. Bu enerjileri üretmenin birden çok yolu vardır bu makalemizde bunlara tek tek yer vereceğiz sırasıyla güneşten , rüzgardan , ve suda üretilen enerjilere değinerek tüm bildiklerimi sizlere aktarmaya çalışacağım. İlk olarak doğal kaynakları enerjiye dönüştürebilen cihaz ve projelerle başlamamız gerekiyor..




HİDRO ELEKTRİK ENERJİSİ ( SU ENERJİSİ İLE ÜRETİLEN ENERJİ )  - HES -


Hidro elektrik santralleri su kaynaklarının önlerine koyularak enerji üretilmesini sağlar genelde su basıncın fazla olduğu baraj ve göl gibi suyun akma sağlayacağı yerlere koyulur örneğin büyük şelalerin öncesine koyulan bir sistemi anlayalım sistemin önüne bir çark koyulu değirmenlerde olan sistem kurulur çark döndükçe etrafına sarılı olan bobin elektrik üretmeye başlar böylece bedava olarak elektrik üretmiş oluruz.
Ülkemizde Hidro elektrik santralleri büyük barajlarda olur Keban barajında olan sistem ülkemiz için büyük bir enerji sağlamaktadır buda hem ülkemiz hemde dünyamız için sağlıklı ve temiz bir kaynak olmuş oluyor.




RÜZGAR TÜRBİNLERİ (RÜZGAR ENERJİSİ İLE ÜRETİLEN ENERJİ ) - RES -


Rüzgar türbinleri bilindiği üzere uzun bir direk ve üzerine takılan rüzgar gülü şeklindeki pervaneleri sayesinde üretilen enerji sistemidir bu sistemde elektrik üretmek için tasarlanmıştır HES sistemindeki gibi bir bobin içindeki dönen mil sayesinde elektrik üretmek için tasarlanmış bir doğal ve temiz kaynaklara örnektir.Bunlar enerji bakımından ürettiği enerji dünya ve ülkemiz için basit kolay ve yenilenebilir bir enerji kaynağıdır.





GÜNEŞ PANELLERİ (GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÜRETİLEN ENERJİ )  - GES -


Güneş enerjisi herkesin görüp bildiği çok büyük ölçüde yaralanılabilecek bir enerji kaynağıdır en çok bilinen enerji kaynaklarından birisi olarak bilinmekle birlikte uzun zamandan bu yana kullanılmasının sonucu olarak küçük şekilde aparatlarıda bulunmaktadır hatta küçük panelli telefonlar için powerbank lar bulunmaktadır. Panellerin içinde bulunan altıgen hücreler enerjiyi depolayarak elektrik enerjisine dönüştürür ve böylece bedavaya temiz kolay ve yenilebilir enerji kaynağı sağlamış oluyoruz .




LÜTFEN YORUM YAPMAYI VE REKLAMLARA TIKLAMAYI UNUTMAYINIZ TEŞEKKÜR EDERİZ..

Yorum Gönder

0 Yorumlar