Ad Code

Responsive Advertisement

Google Adwords Nedir Ne İşe Yarar ?

Google Adwords Google Arama Motoru’na bağlı bir reklam sistemidir, bu reklam sistemi belirlediğiniz kelimede sizi en üstte göstermektedir. Örneğin Marka Seo için seo dersleri kelimesinde Google Adwords reklamı aldığımızı varsayalım bu kelimede en üst sırada Marka Seo çıkacaktır. Google’ın bu reklam ağı bir çok webmaster tarafından kullanılmaktadır çünkü herkesin seo çalışmalarına bütçesi yetmediği için bu tür kavramlar ile yukarıya çıkmaya çalışmaktadırlar. Normal bir seo çalışmasının değeri en düşük 300-400 TLden başlamaktadır ama bu kadar parası olmayanlar Google Adwords reklam ağına başvurarak herhangi bir kelimede üst sıralara çıkmaktadır. Google Adwords’ un her bütçeye uygun reklam seçenekleri vardır eğer siteniz zor durumdaysa ve 1. sıralara çıkmak istiyorsanız bu reklam ağını sizlere tavsiye ederim.
Aşağıdaki resimde Google Adwords’un nasıl bir sistemle çalıştığını görebilirsiniz eğer Google Adwords’e herhangi bir kelimede reklam verdiyseniz aşağıdaki biçimde çıkmaktadır.

google-adwords-reklam-ornegi

Google Adwords spama, sandboxa girmiş siteler için ideal bir reklam ağıdır çünkü siteniz spama girmiş olabilir ve site üzerinde büyük emekleriniz yatabilir bunlar olunca gidipte seo çalışması yaptırmanın bi alemi olmaz Google Adwords reklam ağına başvurarak istediğiniz kelimede 1. sıraya çıkabilirsiniz.
Eğer spama girmiş bir siteniz varsa ve bunun için Google Adwords reklamına başvurduysanız bunun yanında siteyi kaliteli backlinklerle beslemeniz gerekmektedir bunun yanında siteye düzenli olarak her gün özgün içerik girilmelidir bu sayede spamdan çıkmanız daha kolay olacaktır. Spama neden olan her şeyi sitenizden kaldırmalısınız örneğin fazla link çıkışınız varsa link çıkışlarının hepsini temizlemelisiniz, özgün olmayan yazıları, içerikleri mutlaka sitenizden kaldırarak özgün olanlarını yerine eklemenizi ve bunları düzenli olarak her gün zamanlanmış bir şekilde girilmesini tavsiye ederim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar