Ad Code

Responsive Advertisement

Facebook Profilinize Kim Bakmış Öğrenin Mümkün Mü ?




İnsan merak ediyor değil mi ? Acaba profilime kimler baktı, x kişisi baktı mı, kaç kişi baktı gibi… Böyle bir şeyin sadece olup olmadığını merak edenler için yazının tamamını okumak zorunda bırakmayım, hayır şu an için öğrenemezsiniz. Ne biliyorsun, nasıl emin olabiliyorsun diyenler yazının devamını okusunlar.
Facebook‘ta bununla ilgili çok fazla sayfa ve grup var. Bunların sahipleri bir dönem reklam vs. yaparak çok beğeni aldılar ve iyi gelir elde ettiler. Bu sayfalarda ve gruplarda yazanlar hiç değişmezdi:
“Profilinize bakanı öğrenmek için bütün arkadaşlarınızı sayfaya davet edin. Hepsi sayfaya katıldığında bildiri olarak profilinize bakanlar gelecek.”
Millet arkadaşlarını davet ediyor ama bildiri gelmiyordu. Doğal olarak isyan ettiler, çalışmıyor (!) bu dediler. Sayfa sahipleri ne dedi ? “Bir kişi bile beğenmiyorsa tabi ki çalışmaz.” Bu insanlardaki kurnazlığa, inananlardaki salaklığa (çok afederseniz) bakın. :)
Arkadaşlar, sayfalara ve gruplara katılarak profilinize bakanları göremezsiniz. Bunun için bir uygulama olması, her şeyden önce Facebook’un buna izin vermesi gerekir. Ama yönetim buna izin vermiyor. Hatta zamanında bununla ilgili resmi açıklamayı da görmüştüm ama şimdi bulamadım. Bulunca ekleyeceğim.
Peki sayfa sahipleri yıldı mı ? Tabi ki hayır. Bu yalana devam ettiler. Ta ki Facebook, sayfalara davet etme için sınır getirene kadar… Sonrasında da sayfa sahibi haricindekilerin arkadaşlarını davet etmesi seçeneğini kaldırdı. Hala da bu geçerli. Bayadır neden bu sayfalar popülerliğini yitirdi artık anlamışsınızdır.
1. İnsanların çoğu bilinçlendi.
2. Facebook davet etme seçeneğini iptal etti.
Bu sayfalardan ve gruplardan kurtulduk. (Diyorum ama yine de onbinlerce beğenisi, üyesi var.) Peki, profilimize bakanları öğrenme isteğinden kurtulduk mu ? Tabi ki hayır. Hala daha kimler baktı öğrenmek istiyoruz. Bu isteği bir çok arkadaş cevapsız bırakmadı ve sayfalardaki, gruplardaki değişiklikten sonra uygulama yazmaya başladılar. Uygulamalar bu olayın inandırıcılığı açısından oldukça iyidir. Biraz kaliteli bir şey çıksa ve az saf olsam kesinlikle bende yerdim. Netice de uygulama yahu tabi ki olabilir derdim. :)
Ama maalesef uygulamalar da gerçek değil. Nasıl emin olabiliyorsun yahu diyenlere cevabımı yukarda vermiştim. Facebook buna izin vermiyor. İzin verecek olsa zaten kendisi böyle bir seçeneği ayarlara koyar. Ordan herkes kendi kafasına göre takılır.
Bu tarz uygulamalara itibar etmeyiniz. Aksi halde başınıza gelecekler;
* Hesabınızın çalınması: Bu yolla Facebook hesaplarını çalanları duymuştum, listelerini görmüştüm.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

Argo içerilikli yorum attığınız taktirde hakkınızda dava açılır, site adresinizi yoruma attığınız taktirde ise bloğunuz google sıralamasından düşer.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)