Ad Code

Responsive Advertisement

Webmasterlar İçin Kullanışlı Firefox Eklentileri




Firefox EklentileriBu yazımda sizinle işinize yarayabilecek 7 adet firefox eklentisi paylaşacağım. Eklentiler arasında renk bulma ve oluşturma, font bulma, ölçüm yapma, ekran görüntüsü alma ve test araçları gibi birçok yararlı araç bulunmakta. Bu paylaştığım eklentilerin çoğunu kullanıyorum ve işimi fazlasıyla kolaylaştırdıklarını size rahatlıkla söyleyebilirim.
Neyse lafı daha fazla uzatmadan hemen o kullanışlı firefox eklentilerimize geçelim :)

1. Color Zilla

Bu eklenti ile web sayfaları üzerindeki beğendiğiniz renklerin kodlarını RGB veya Hex kodu şeklinde alabilirsiniz. Ayrıca eklenti içinden renk paletinide kullanarak kendi zevkinize göre renkler oluşturmakta mümkün.

2. Font Finder

Adında anlaşabileceği gibi bu eklenti ile web sayfalarında bulunan yazıların fontları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Eklenti ayrıca renk, font türü, bırakılan boşluk ve kullanılan elementlere kadar detaylı bilgi sunmakta.

3. Measurelt

Bu eklenti ile web sayfası üzerinde belli bir alanın genişliğini ve yüksekliğini ölçebilirsiniz.

4. Screengrap

Bu eklentimiz ile web sayfalarının görüntüsünü çeşitli şekillerde ister kopyalayabilir isterseniz .png formatında çıkarttırabilirsiniz. Sıklıkla kullandığım bu eklentiyi sizde çok seveceksiniz.

5. Firebug

Firebug eklentisi ile web sayfalarınızdaki html, css ve javascript hatalarınızı öğrenebilirsiniz. Güzel bir test aracı olduğunu düşündüğüm bu eklentiyi size tavsiye ederim.

6. HTML Validator

Yine güzel bir test aracı olan HTML Validator ile web sayfalarınızdaki HTML hatalarını ayrıntısına kadar öğrenebilirsiniz.

7. Alexa Sparky

Alexa Sparky ile girdiğiniz web sitelerinin alexa değerlerini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu eklentiyi kullanmak kendi web sitenizede alexa sırası için yarar sağlayacaktır.
Bu listeye daha birçok güzel ve kullanışlı eklenti ekleyebiliriz tabikide. Eğer sizinde kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz eklentiler varsa yorum formunu kullanarak bizlerle paylaşabilirsiniz :)

Yorum Gönder

2 Yorumlar

Argo içerilikli yorum attığınız taktirde hakkınızda dava açılır, site adresinizi yoruma attığınız taktirde ise bloğunuz google sıralamasından düşer.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)