Ad Code

Responsive Advertisement

Google Arama Sonuçlarında Artık Sözlük Bilgileri de Yer Alacak

Google Arama Sonuçlarında Artık Sözlük Bilgileri de Yer Alacak
Arama motoru devi Google, arama sonuçlarının kapsamını yeni eklediği özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Google’ın Google+ sayfasından duyurduğu üzere artık arama motorunda bir kelime arattığınızda Google kelimenin anlamının yanı sıra örnek cümleler, eş ve zıt anlamlıları, diğer dillerdeki karşılıkları, kelimenin kökeni gibi bilgileri de gösterecek.

Geçtiğimiz günlerde in-depth articles özelliği ile haber arama sonuçlarının kapsamını genişleten Google, şimdi de aratılan kelimelerle ilgili sonuçlarda yeni bir düzenlemeye gidiyor. Google arama motoruna yeni eklenen özellikle bir kelimenin anlamını öğrenmek için Google üzerinden arama yaptığınızda o kelime ile ilgili tüm detaylı bilgilere ulaşabileceksiniz.

Kelimenin anlamı dışında eş anlamları, zıt anlamları, kökeni, 60′dan fazla dildeki karşılığı ve cümle içinde örnek kullanımı gibi bilgilere de bundan böyle Google arama sonuçlarından ulaşılabilecek. Böylelikle Google devasa bir dijital sözlüğe dönüşecek.

Arama motoru devi Google, arama sonuçlarının kapsamını yeni eklediği özelliklerle geliştirmeye devam ediyor. Google’ın Google+ sayfasından duyurduğu üzere artık arama motorunda bir kelime arattığınızda Google kelimenin anlamının yanı sıra örnek cümleler, eş ve zıt anlamlıları, diğer dillerdeki karşılıkları, kelimenin kökeni gibi bilgileri de gösterecek.  Geçtiğimiz günlerde in-depth articles özelliği ile haber arama sonuçlarının kapsamını genişleten Google, şimdi de aratılan kelimelerle ilgili sonuçlarda yeni bir düzenlemeye gidiyor. Google arama motoruna yeni eklenen özellikle bir kelimenin anlamını öğrenmek için Google üzerinden arama yaptığınızda o kelime ile ilgili tüm detaylı bilgilere ulaşabileceksiniz.  Kelimenin anlamı dışında eş anlamları, zıt anlamları, kökeni, 60′dan fazla dildeki karşılığı ve cümle içinde örnek kullanımı gibi bilgilere de bundan böyle Google arama sonuçlarından ulaşılabilecek. Böylelikle Google devasa bir dijital sözlüğe dönüşecek.


Ayrıca arama kutusundaki mikrofon yardımıyla sesli olarak da arama yapılabilecek. Google aynı şekilde sonuçları sesli olarak yanıtlayacak. Böylelikle kullanıcılar kelimenin telaffuzunu da öğrenebilecek. Ayrıca aratılan kelimenin kullanım sıklığını grafiksel olarak da bu sonuçlarda görebileceğiz.

Google’ın bu yeni özelliği hem web hem mobil uygulamasını kapsıyor. Ancak her zamanki gibi Google ilk olarak bu kullanımı ABD’li kulllanıcılarına açtı. Google’ın bu kapsamlı kelime sorgularını diğer bölge ve diller için ne zaman hayata geçireceği ise henüz bilinmiyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar