Ad Code

Responsive Advertisement

Google, Windows Phone YouTube Uygulamasını Yeniden Engelledi

Google ile Microsoft arasındaki YouTube uygulaması sorunu çözülemiyor. Google’ın Mayıs ayında yayından kaldırdığı ama bu hafta tekrar yayınlanan Microsoft’un Windows Phone’lar için geliştirdiği YouTube uygulaması yeniden Google tarafından engellendi.

Google, Mayıs ayında Microsoft’un YouTube uygulamasının kullanım şartlarını ihlal ettiğini öne sürerek uygulamayı kaldırmıştı. Bunun üzerine Google ve Microsoft HTML 5 üzerine kurulu bir YouTube uygulaması üzerinde beraber çalışmaya başlamışlardı. Bu hafta içinde Microsoft, Windows Phone kullanıcıları için yeni YouTube uygulamasını yayınladığında bu sorunun çözüldüğü düşünülüyordu. Ancak Google henüz birkaç gündür yayında olan uygulamayı yeniden engelledi.

Google yetkilisinin The Verge‘e yaptığı açıklamaya göre bu engellemenin sebebi Microsoft’un “tam teşekküllü bir YouTube deneyimi için tarayıcı güncellemelerini” yapmaması. Bu sebeple Microsof’un yeniden Google’ın kullanım şartlarını ihlal ettiği söyleyen yetkili, herkes için geçerli olan kullanım şartlarına tüm geliştiricilerin uyması gerektiğini dile getiriyor.

Google, Windows Phone YouTube Uygulamasını Yeniden Engelledi

Microsoft ise bu engelleme ile ilgili olarak Google ile birlikte sorunun giderilmesine çalıştıklarını söyledi. Microsoft’tan David Howard ise kendi blog yazısında Google’ın Microsoft’un önüne çıkardığı bu engelleri eleştiriyor. iOS ve Android’de böyle bir zorunluluk bulunmamasına rağmen Windows Phone YouTube uygulaması için HTML 5 altyapısının zorunlu tutulmasına anlam veremediklerini söyleyen Howard, HTML 5 ile uygulama geliştirmenin teknik olarak zorluğu ve çok fazla zaman almasının dezavantajlarından bahsediyor.

Google’ın getirdiği HTML 5 uygulaması şartına uymayan Microsoft’un bu hafta yayınladığı YouTube uygulamasının bu sebeple Google’dan veto yediği anlaşılıyor. Kısa süre için kendi YouTube uygulamasına kavuşan Windows Phone kullanıcıları ise Microsoft-Google gerginliği çözülene kadar üçüncü parti uygulamaları ile idare etmek zorunda.

Yorum Gönder

0 Yorumlar