Ad Code

Responsive Advertisement

IE mi, Chrome mu, Firefox mu?

IE mi, Chrome mu, Firefox mu?
Internet güvenlik firması Accuvant’ın yaptığı güvenlik araştırması en çok kullanılan tarayıcılar Google Chrome, Microsoft Internet Explorer ve Mozilla Firefox arasındaki farkları ortaya koydu. Bakın en güvenli tarayıcı hangisi?

Test sonuçlarına baktığımızda Google Chrome’un en güvenli tarayıcı olduğunu görüyoruz. Accuvant’ın firmasının araştırmacılarından Ryan Smith Chrome ve Microsoft Internet Explorer tarayıcılarının güvenlik testlerinde oldukça başarılı olduğunu, fakat Mozilla Firefox’un kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Bugünlerde web uygulamaları JavaScript ve HTML5′i yoğun biçimde kullanıyorlar. Tarayıcıların HTML5 ve JavaScript kodunu ne kadar iyi yönetiğini SunSpider JavaScript hız testi ve WebVizBench HTML5 testi ile anlayabiliyoruz.

WebVizBench HTML5 testinde Chrome ve IE9′da entegre grafik çipi yerine grafik kartı kullanıldığında önemli hız artışları ortaya çıkıyor. Chrome, entegre grafik çipinde 5502 puana ulaşırken Nvidia ekran kartında 5825 puana ulaşıyor. IE9, sırasıyla 4797 ve 5642 puan alıyor. Firefox ise sırasıyla 4492, 5600 puan alarak WebVizBench testinde ancak üçüncü olabiliyor. Buradan çıkan sonuç, grafik kartınızın zayıf olması halinde Chrome’dan Firefox ve IE’ye göre daha iyi bir performans alacağınız.

Chrome, hızı, güvenliği ve basitliği ile biraz öne çıksa da Internet Explorer ve Firefox bu alanlarda geri kalmıyorlar ve her bir tarayıcının size bu üç alanda sunacağı faydalı işlevler var. Üstelik hepsi de bedava; bu nedenle hepsini deneyip hangisinin sizin için en iyisi olduğunu kendiniz seçmenizi öneriyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar