Ad Code

Responsive Advertisement

279 Dolara Notebook Olur mu? Google: Olur!

279 Dolara Notebook Olur mu? Google: Olur!



Google’ ın kendi işletim sistemine sahip Notebook cihazı Chromebook belki istenen satış rakamlarına ulaşamadı fakat hatırı sayılır bir ekosistemi de kendi bünyesinde oluşturdu.

Chromebook ChromeOS işletim sistemini bulut üzerinden çalıştırarak PC üzerinden çalışan sistemlere göre çok daha hızlı çalışmakta. Chromebook ile Word ve Excel dosyaları üzerinde de çalışabilirsiniz. Video oynatabilir, Chromebook ile dışarıya görüntü aktarabilirsiniz. En güzel yanlarından biri de pil süresinin neredeyse 1 gün boyunca bitmemesi. Şarj için ayrı bir adaptör taşımanıza gerek yok. Telefonunuzu şarj ettiğiniz mikro USB kablo ile şarj edebilirsiniz.

Google’ ın yeni tanıtımını yaptığı Chromebook 11 ise evde kişisel kullanım açısından oldukça güzel bir ürün. 279 $ yurtdışı fiyatı da 400 – 500 $’ lık tablet piyasasını oldukça tehdit ediyor. Tüm dünyada tablet ekosistemi çocuklara oyun oynamak için verilen bir cihaz olduğu için ve Chromebook’ ta ki oyun deneyimi de tablette olduğu kadar eğlenceli olmadığı için Chromebook maalesef tabletleri alt edemiyor. Chrome işletim sistemi web tarayıcısı olarak tabiî ki Chrome tarayıcı kullanıyor. Chrome tarayıcının kendi işletim sisteminde daha hızlı çalıştığı forum sitelerinde yazılıyor ama tam performansını değerlendirmek için detaylı bir test yapmak gerekiyor. Apple Mac kullanıcısı iseniz Chromebook’ u asla tavsiye etmem lakin uyumlu çalıştığı tek bir program bile bilmiyorum.

Chromebook 11’ in teknik özellikleri; 11,6 inç boyutunda 16:9, 1366 x 768 piksel çözünürlük ile 300 Nit parlaklık vaat eden IPS panel fiyatına göre oldukça tatminkar gözüküyor. 2 GB DDR3 Ram ve 16 GB SSD bulunan cihazda görüntülü görüşme için entegre kamera, USB 2.0 ve mikro Sim kart yuvası bulunuyor. Böylece 3G üzerinden her an internet deneyimi yaşamanız sağlanıyor. Samsung’ un tabletlerinden alışık olduğumuz A15 tabanlı çift çekirdekli Exynos 5250 işlemcisi biraz eski bir işlemcide olsa bulut üzerinden çalışan işletim sistemini gayet stabil çalıştırmaya yetecektir. 297 x 192 x 17,6 mm ölçülere sahip Chromebook 1 kilogram ağırlığı ile taşınılabilirliği bir üst seviyeye çıkartıyor. Malzeme kalitesi olarakta magnezyum ile güçlendirilmiş kaliteli plastik kasada fan kullanmayarak gürültünün de önüne geçilmiş. Chromebook siyah ve beyaz renk seçeneği sunuyor.

Chromebook size göre alınabilir mi bilemiyorum ama fiyatı ile ve Google’ ın vaat ettikleri ile mutlaka denenmesi gereken bir ürün diye düşünüyorum. Chromebook şu anda sadece Amerika ve İngiltere’ de satışa sunuldu ama çok yakın bir sürede global satışına da başlanacaktır.

Chromebook 11 ülkemizde Apple iPad Mini fiyatından satılsa hangi ürünü tercih ederdiniz?



279 Dolara Notebook Olur mu? Google: Olur!

279 Dolara Notebook Olur mu? Google: Olur!






Yorum Gönder

0 Yorumlar