Ad Code

Responsive Advertisement

Android Kullanıcıları Android 4.4 KitKat Sürümünde Hangi Yenilikleri Görmek İstiyor?

Android Kullanıcıları Android 4.4 KitKat Sürümünde Hangi Yenilikleri Görmek İstiyor?

Ekim ayının ortasına gelmek üzereyiz ve kısa süre içerisinde Nexus 5 ve Android 4.4 KitKat’in tanıtımına şahit olacağız. Şu an itibariyle iki tarih üzerinde duruluyor. Bunlardan ilki 15 Ekim, bir diğeri ise 31 Ekim.

Nexus 5 son dönemde birçok sızıntı ile karşımıza çıkarken, benzer bir süreç Android 4.4 cephesinde de yaşanıyor. Ortada net olan tek gelişme ise Amerika’yı olası bir kasırga etkisi altına almazsa Nexus 5 ve Android 4.4 KitKat tanıtımları ekim ayı içerisinde yapılacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Google’ın düzenleyeceği etkinlik Snady Kasırgası’na takılmış ve basın toplantısı iptal edilmişti. Google ise Nexus 4 ve Android 4.2′nin tüm detaylarını resmi site üzerinden açıklamıştı.

Nexus 5′in hem tasarım hem de teknik özellikler noktasında LG G2′den ilham alacak. Kamera ve bataryada ise telefonun G2′nin gerisinde kalması bekleniyor. Google’ın yeni referans cihazının yanında Android’in yeni sürümünü merak edenler de bir hayli fazla.

Sağlanacak optimizasyonlarla yeni Android sürümünün düşük donanımlı telefonlarda dahi çalışacak olması iddiası, açıkçası kullanıcıları en çok ilgilendiren gelişme olarak karçımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra arayüzde değişim zamanının da geldiği birçok kesim tarafından dillendiriliyor. Neyse ki ortaya çıkan görüntüler bu durumu doğrular nitelikte.

Peki biz Android kullanıcıları olarak bir sonraki Android versiyonunda hangi yenilikleri görmek isteriz? Duruma ilişkin uzun bir liste yapabiliriz ve bunların bir kısmına aşağıdan göz atabilirsiniz.

*Project Butter kapsamında daha hızlı ve yumuşak geçişler

*Yerel ödemeler (Google Wallet için bir güncelleme gerekir)

*Yeni kısayollar ve yeni widget’lar

*Yeni bir arayüz görünümü

*Daha iyi kamera performansı

*Motorola ve Droid serisinde yer alan temassız kontrol ve aktif kilit ekran

*IMessage’a benzer evrensel bir metin/mesajlaşma uygulaması

*Daha iyi ses entegrasyonu

*İşletim sisteminde daha iyi bir tasarım ve animasyonlar

*Daha da gelişmiş çoklu görev yöneticisi

*Samsung telefonlarında yer alan “Çoklu Pencere” kullanımı

Yukarıda saydığımız yeni gelişmelerin yanında sizler de bir sonraki Android sürümünde görmek istediğiniz yenilikleri alt belirterek listeye katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar