Ad Code

Responsive Advertisement

Blogger Ana Sayfada Yorumlar Görülmüyor Çözüm


Blogger ana sayfa makale altında görülmeyen yorumlar ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz? Blogger kumanda panelinde tüm ayarları yaptığınız, yorumlar ismini göremiyorsanız sorunu çözmek için ne yapmalısınız. Blogger kumanda panelinde yorum penceresinin görülmesini sağlayan birkaç ayar mevcuttur. Bu ayarları aktif ettiğiniz halde halen yorum sekmesi görülmüyorsa aşağıda anlatılanları adım adım takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Öncelikle Blogger yorum pencere ayarlarının neler olduğunu inceleyip bu ayarları kontrol etmeniz gerekmektedir.

Blogger Yorum pencere ayarları :

1. Blogunuzu yeni oluşturduğunuzda varsayılan yorum penceresi Blogger olarak gelmektedir.

Blogger yorumları kullanabilirsiniz. Ancak sosyal faaliyetlerinizi okuyucu kitleniz ile yaygınlaştırmak isterseniz önerim Google Plus G+ yorum penceresini kullanmanızdır.

2. Google Plus G+ yorum penceresini nerededir : Blogger kumanda panelinizi açtığınızda sol tarafta Google+ olarak görülmektedir. Bu sekmeye tıklayarak açılan pencere sağ tarafta üç adet kutucuk göreceksiniz. En alttan yukarıya doğru iki kutucuktaki ayarları seçip aktif ederseniz Google+ yorumlar aktifleşecektir.

Google+ yorum penceresini tüm Google profilinizde, gmail, sosyal paylaşımlarda vs. global olarak kullanma şansınıza sahipsiniz. Blogger yorum penceresi sadece blogger içindeki kullanıma sahiptir. Blogger Yorum pencere değerlendirmesini yaparak seçiminizi belirleyin.


3. Blogger kumanda panelindeki yorum penceresi : Sırası ile ilgili adımları takip ederek yorum penceresi yanındaki kutunun işaretli olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir nedenden dolayı kapatılmış yada unutulmuş olabilir.
Yerleşim → Blog kayıtları → Yorum gönder


4. Son olarak! Blogger yorumların görülmemesinin nedenlerinden biri olan yazı yazdığımız makale bölümündeki ayarların kontrolüne geldi. Yazı editöründe iken bilerek veya bilmeyerek sağ tarafta bulunan Seçenekler ismine tıklayarak pencereyi açın. Pencere içinde ;
Okuyucu yorumları ⇒ İzin ver → İzin verme seçeneklerini göreceksiniz

Bu alanda izin verme seçeneği seçili ise blog ana sayfanızdaki yazılarınız altında Yorumlar görülmeyecektir. Dolayısı ile panik yaparak acaba kodları yanlışlıkla sildim mi şeklinde düşünebilirsiniz. Buradaki kontrolü de yaparak seçiminizi İzin ver konumuna alın.

Blogger yorum penceresi ile ilgili yaşanan sorunlar, yukarıda anlatılan seçeneklerden ibaret olup başka bir ayar bulunmamaktadır. Blogger yorum penceresi için yukarıda anlatılanların kontrolünü yaptığınız halde yorumlar görülmüyorsa kesinlikle yanlışlıkla Blogger şablon içindeki yorumlara komut veren kodları silmiş olmalısınız. 

Bu aşamada tek yapabileceğiniz işlem kodlamalardan anlıyorsanız bir test blogu açıp Comment kodlarını alıp diğer blogunuza eklemek olacaktır. Diğer seçenek ise yaptığınız tüm özelleştirmelere veda edip yeni bir blog teması kurarak çalışmalarınızı baştan yapılandırmaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar