Ad Code

Responsive Advertisement

Etkileyici Blog İçeriği İçin Yapılması Gerekenler


İnternetin dünya üzerinde etkisi ve sosyal medyanın etkileyici gücü yanında kişilerin kendi paylaşımlarını ortaya koyabileceği alanların oluşması ile birlikte blog siteleri ve blog yazarlığı önem kazanmıştır ve önem kazanmaya da devam etmektedir. Sayısız blog arasından hedeflenen kitleye ulaşabilmek için ön planda yer almak ve başarılı olmak için dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemli noktayı bloğun içeriği oluşturur. Dikkat çekici bir bloğa sahip olabilmek için bloğun sürekli güncel tutulması ve blog yazarına ulaşılabilirlik yanında etkileşimi sağlamak açısından okuyucu yorumlarının yer alması önemlidir.
Etkileyici Bir Blog İçeriği İçin Yapılması Gerekenler
  • Blogu oluşturacak içerikte belirlenen konuların blog yazarının bilgisini ve tecrübesini barındıracak nitelikte olması önemlidir. 
  • Belli bir içeriğe sahip blogun çeşitli konuları barındırması yanında belli bir tutarlığa ve ritme sahip olması gerekir. Ana temanın olması, hedef kitlenin belirlenmesi ve bu çerçevede belli bir okuyucu kitlesini oluşturması bakımından önemlidir.
  • Blogun konuya uygun olarak tasarlanması ve görsel içerikler ile desteklenmesi blog içeriğinde dikkat çekmek açısından etkin bir yöntemdir.
  • Özellikle yazıya dayalı bloglarda arka planın okumayı kolaylaştırıcı nitelikte olmasına ve yazı fontunun uygun seçilmesine dikkat edilir. Okuyucuyu yazıya yönlendirmesi açısından içeriğe uygun görsel kullanımına özen gösterilmelidir.
  • Blogu oluşturan menülerin alt menüleri ile birlikte belli bir düzen ile hazırlanması okuyucunun blogu tanımasını sağlamak yanında ulaşmak istediği konulara kolaylık sağlaması bakımından da önemlidir.
  • Blog içeriğinde arama menüsünün bulunması ve anahtar kelimelerin içeriğe uygun olarak hazırlanması yanında RSS bildiriminin bulunması okuyucular açısından daha profesyonel göstermek yanında blog yazırı açısından da geri dönüşleri sağlayarak fikir oluşturması bakımından gereklidir.
Blog Yazılarında Dikkat Edilecek Noktalar
  • Blog yazılarında etkileyici ve dikkat çekici başlıkların kullanılması, okuyucu çekmek açısından etkili olmakla birlikte içeriğin dolu ve nitelikli olması için en az 300 kelimeyi barındırmalıdır. Okuyucu çeken yazı uzunluğu ise genellikle 500 kelimelik içeriklerdir.
  • Herhangi bir zorunluluk olmadığı sürece özellikle 500 kelimeyi geçen yazılarda okumayı kolaylaştırmak amaçlı bağlayıcı unsurlar bulundurmak yanında yazıyı ara başlıklarla bölmek ya da maddelemek yazının okunmasını daha çekici kılan etkenler arasında yer alır.
  • İçerikte yer alan yazılara uygun olarak %3-5 oranlarında anahtar kelimelerin kullanılması yazı hakkında bilgi vermekle birlikte arama motorlarında okuyuculara daha kolay ulaşılması bakımından etkilidir.
  • Belli bir uzmanlık alanında bilgi verici içeriklerde kişilere yardımcı olacak görsel ya da kaynak gibi unsurların barındırılması yazının doluluğu açısından önemli bir özelliktir.
  • Edebi metinleri barındırmadığı sürece blog içeriğindeki yazının daha çok konuşma niteliğine yakın bir tarzda sunulması okuyucu ile etkileşimi sağlaması açısından kolaylık sağlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar