Ad Code

Responsive Advertisement

Güneş sonucu oluşan cilt lekelerine karşı öneriler

Yaz geliyor, cildinizde istemediğiniz kötü görüntülere önlem alın.

Cilt lekeleri yaşınız kaç olursa olsun bireylerin karşılaşabileceği bir problemdir. Özellikle de yaz aylarında ortaya çıkar. Cilt lekeleri konusu ile ilgili akla gelen ilk şey güneş lekeleridir fakat cilt lekeleri daha geniş bir kavramdır, yalnızca güneş lekelerini içermez. Sivilceler, kahverengi lekeler, çiller, doğuştan gelen lekeler ve hamilelikte oluşan lekeler de cilt lekeleri olarak bilinir.Cilt lekelerinden korunmak için ilk olarak cilt lekelerine neden olabilecek nedenlerden kaçınmak gerekiyor.

Bu nedenlerden bazıları şunlardır; uzun süre güneş ışığına maruz kalmak, kullanılan bazı ilaçlar, kullanılan ya da maruz kalınan kimyasal içerikli maddeler, solaryum gibi doğal olmayan tekniklerle bronzlaşma ve genetik nedenler. Cilt lekelerinin giderilmesi için birçok teknik vardır. Bu teknikler arasında, bitkisel teknikler ve cilt maskeleri, bunun dışında medikal nedenler de bulunmaktadır. Medikal uygulamalarda uygulanan tekniklerden birinde asitli kimyasal ürünler kullanılır. Bu teknik vasıtası ile cilt soyulur. Bu süreci ev ortamında bile yapabilirsiniz, sirke bu asitli kimyasal ürünlere bir örnektir. Fakat dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.

Güneş sonucu oluşan cilt lekelerine karşı öneriler

Bazı kimyasal ürünler kanserojen özellik taşıyabilir. Ayrıca bu prosedür sonrasında yüzünüzde kızarıklık oluşabilir. Kimyasal peeling tekniği de medikal tekniklerden biridir. Derinin soyulması vasıtası ile lekeyi ortadan kaldırır. Fakat bu teknikde de deride kabuklanma, yanma, kızarıklık ve deri titiziyeti oluşabilir. Lazer uygulaması da lekeler için bir diğer çözüm tekniğidir. bu prosedür sırasında da deride soyulmalar olur. Bu uygulama son derece kolay bir teknikdir. Fakat bu tekniğin de bazı yan etkileri vardır. Bu etkilerden bazıları ciltte kaşıntı, yanma, kabuklanma ve morarmadır. Mezoterapi tekniği, cildin altına vitaminler enjekte edilerek hücrelerin yenilenmesini sağlayan teknikdir. Ayrıca bu teknikde cilt yenileyen ve leke gideren maddeler de deri altına yerleştirilir, böylelikle lekeler giderilebiliyor.

Kremle cilt lekeleri giderme tekniği ise eczanelerde satılan dermo-kozmetik üretilen kozmetik ürünleri kullanarak uygulanan tedavidir. Bu ilaçlar güneş lekelerinin tedavisinde etkili olabiliyor. Ayrıca bu teknikler dışında evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz, birçok bitkisel teknik bulunmaktadır. Bu teknikler genelde derli toplu kullanılarak belirli bir müddet sonra etkisini gösterir. Bu teknik diğer medikal tekniklerden daha doğaldır. Bu tür lekelerle başa çıkmak için, yapılması gereken şey yazın güneş kremi kullanıp cildi güneş ışınlarından koruyarak bu lekelerin oluşmasını engellemektir.

Özellikle denize gittiğinizde çocuklarınızın güneşte fazla durmasına engel olun. Şapka yada bez ile kafalarını kapatın. Ayrıca fazla güneş gören ciltler su toplar ve fazla büyük olmasa da lekeler çıkabilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar