Ad Code

Responsive Advertisement

Meyve Ve Sebze İşlemede Ozon Uygulaması

Meyveler ve sebzeler değişik teknolojik işlemlerle çok farklı ürünlere işlenerek, gıda çeşitlerinde zenginliğin artmasında önemli rol oynarlar. Ancak ürünlerin kullanımı, depolanması, taşınması sırasında oluşabilecek mikrobiyolojik ve mikrobiyolojik olmayan bozulmalarla ürünler besin değerlerini kaybederek zehirlenmelere yol açabilen ürün boyutlarına ulaşabilirler.

Konserve üretimi aşamalarında çeşitli noktalarda ozon uygulaması yapılarak ürünlerin kalitesi en iyi şekilde korunabilmektedir. Hasat sırasında ürün zarar görmeden toplanmalıdır. Nakil sırasında kullanılacak olan kasa ve benzeri ekipmanlar ozonla yıkandığında ürünün sorunsuz bir şekilde nakli sağlanabilir. 
Ürünlerin yıkanmasında da ozon kullanılabileceği gibi, üründe bulunması muhtemel bakteri, virüs,küf, sporları engeller ve ürün üzerindeki kalıntıları yok ederek koruyucu madde kullanım ihtiyacını azaltır. Aynı zamanda beklemeden dolayı oluşabilecek ezik, küf ve çürüme yok olacaktır. Haşlama işlemi yapılacaksa bu noktada da ozon kullanılabilir.

Ürünlerinizi kurutarak muhafaza etmek istiyorsanız, ozon tekniği yine yardımcı olacaktır. Meyve ve sebzelerinizi kurutmadan önce kullandığınız suyun içerisinde belli oranlarda ozon kullanırsanız, oluşacak her türlü riski engellemiş olursunuz. Kurutma açık havada yapılıyor ise kurutma esnasında doğal sebeplerden oluşan küf ve mayanın yayılmasını önler.

Ceyda Aksel : AdnanGuney.Com, NetworkDizayn.com, Web site Editörü Ceyda Aksel hakkında ; 1989 yılında Akhisar'da doğdum. Eğitim ve öğretim hayatımı Pamukkale Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra dijital platformlara olan ilgim arttı. Ve bilgi paylaşım sistemlerine ilgi duymaya başladım.Google, Yandex, Bing gibi büyük arama motorlarında seo optimasyonu yapmaya başladım. Ayrıca gıda mühendisliği yapmaktayım.

Yorum Gönder

0 Yorumlar