Ad Code

Responsive Advertisement

Blogger DatePublished ve DateModified Hatalarını Düzeltme

Web yönetici araçları, Yapısal veri test aracı ile Blogger Ana sayfa linkini kontrol ettiğinizde “datePublished” ve “dateModifiedTarih zaman biçimleri ile ilgili hatalar alacaksınız. Hataları hemen düzeltmek için okumaya devam edin.

Bogger geliştiricileri blog şablonu üzerinde yaptıkları yeniliklerden dolayı belirli dönemlerde blog kullanıcıları farklı hatalar ile yüz yüze kalmak zorunda kalıyor. Tabi, bu hataları blog kullanıcısı fark edebilirse anında müdahale edebiliyor. Yoksa ilerleyen zaman için de bu hatalar hat saflara kadar çıkabiliyor.

Bogger geliştirici grubunun son çalışmalarından sonra alınan hatalar arasında “datePublished” ve “dateModifiedTarih zaman biçimleri ile ilgili hataları sayabiliriz.

Ancak alınan hata mesajı bununla da sınırlı olmayıp “Missing: home Location,” “Eksik: Ev Konum” Türkçe diline dönüştürülmüş başlık etiket ismi ile de karşımıza çıkıyor. 
Missing: home Location, Eksik: Ev Konum ile ilgili hata ise en kısa zamanda yazı halinde okuyucularımıza sunulacaktır. Sizde ilk çıkan yazılardan hemen haberdar olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken işlem hemen Abone olma işlemini yapmanızdır.

Yukarıda görsel olarak verilen resimde dikkat ederseniz yazının yazıldığı Tarih zaman biçimleri kısmındaki, “03:30 (03:30 değeri tarih/zaman olarak anlaşılamıyor.” ifadeyi göreceksiniz. Daha fazla bilgi için, Tarih/zaman biçimleri hakkındaki detayları inceleyebilirsiniz.

Bogger, “DatePublished” ve “DateModified” Hatasını Düzeltmek için;

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Sırası ile, Ayarlar Dil ve Biçimlendirme, sekmesini açarak aşağıda test edilerek denenmiş ayarların aynısını resmi inceleyerek uygulayın.

Yukarıda anlatılan işlemleri yaptığınızda, blogunuzda çıkan tarih ile ilgili hataların düzeldiğini göreceksiniz. PageSpeed Insights test aracına giriş linki ile denemelerinizi yapabilirsiniz. Önce blog ana sayfanızı sonrada, makale linkinizi test edin.
PageSpeed Insights test aracı ile yapılan inceleme sonuçları

Yorum Gönder

0 Yorumlar