Ad Code

Responsive Advertisement

Samsung Siriyi Satın Aldı

Samsung Siriyi Satın Aldı


Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, Apple`ın akıllı telefonlarında kullanmış olduğu şahsi asistanı olan Siri`nin yapımcısını satın alacağı gündeme adeta lap diye düştü. Siri`yi geliştiren Viv Labs isimli ekip,  bundan sonra Samsung firması için çalışacak.


Siri`yi Tokatlar mı ?

Olaylar şuan için değişik cereyan etse de, Apple`ın Siri`sinin pabucu dama atılmaya hazırlanmaktadır. Malumunuz Google`ın Asistan`ı, Microsoft`un Cortana`sı ve Apple`ın Siri`si varken Samsung dımdızlak ortaya geziyordu. artık canlarına tak etmiş olsa gerek ki, parayı basıp Siri\`yi geliştiren firmayı satın alma kararına vardılar. şayet satın alma başarılı bir biçimde gerçekleştirilirse, Apple kendi silahı ile vurulmuş olacak.

Viv Labs firması bundan bir kaç ay evvela TechCrunch Disrupt 2016 etkinliğinde Viv adını verdikleri gelişmiş asistan uygulamasını piyasaya sunmuştu. Siri ile karşılaştırıldığında yanına bile yaklaşamayacak olan çok aşırı daha gelişmiş asistan, ne sorulursa sorulsun mantık çerçevelerini zorlayarak her şeye yanıt veriyordu. hal böyle olunca Samsung firması da Viv Labs ile görüşerek bu asistanı yeni akıllı cihazlarına entegre etmek için iletişime geçti.

Satın alma işlemi şuanda hangi tarihler arasında gerçekleşecek kati değil. fakat Viv`in 2017 yılının başlarında tam olarak Samsung`a çalışması gündemde. ilk akla gelen aygıt ise Galaxy S8 olmakta.


Yorum Gönder

0 Yorumlar