Ad Code

Responsive Advertisement

Sağlıklı Bir Diyet İçin Yapılması Gereken 5 Püf Nokta.


Baharın gelmesiyle ilk akla gelen şey fazla kilolardan kurtulmak oluyor ancak kilo verme telaşı ile yanlış diyetler kalıcı bir çözüm vermez ve onun yanında ciddi sağlık problemleri de açabilir. Peki bu süreçte nelere dikkat etmek gerekiyor.


kasvetli havaları kış ile birlikte geride bıraktığımız ve baharı karşıladığımız Şu günlerde yaza Merhaba telaşı sarmış durumda. Yaz ayları formda bir vücut için uygunsuz diyet egzersizlere başvuruluyor. fakat bilinçsin bir zayıflama ile sanıldığı kadar sağlıklı ve etkili olmadığının farkındayız. Central Hospital beslenme ve diyet uzmanı Deniz Şafak Sağlıklı Bir Diyet İçin Yapılması Gereken 5 Püf Nokta. Açıklıyor.

Şok Diyetler Vücut’ta Deformasyona Sebep Olur.

Kış mevsimi ile beraber gelen soğuk hava Mevsimi şartlarına uyum sağlayan vücutlar yepyeni bir sürece alışmaya çalışır. Yaza hazırlık dönemlerinde başta beslenme olmak üzere alışkanlık konusunda değişikliğe gidilmelidir. bilhassa fazla kiloları ile derdi olanlar vücutlarında birikmiş olan yağlardan kurtulmak için büyüleyici sonuçlar vadeden ilaçlara ya da Sıvı kaybı yapan diğer maddeler içeren gıdalar da sıklıkla tüketilir.şok diyetler ile kilo verme kısa süreli kilo vermeye yarayabilir. Ama tamamen kurtulmak için kas kalitesi azalmaya zemin hazırladığı için vücutta deformelerin oluşmasına yol açabilir. Kas kalitesinin azalmasına Ayrıca vücuttaki yağların ortaya çıkmasına sebep olur belli bir sertliğe sahip olan biri kol ve bacaklarda çok diyetlerde incelme görülebilir ancak vücut sahip olmuş sertliği kaybedebilir Bu neden ile kilo vermedeki en önemli amaçlardan bir tanesi vücutta bulunan yağ tiplerinden sağlıklı bir şekilde kurtulmaktır.


Ne Kadar Hızlı Kilo Verir O Kadar Hızlı Geri Alırsınız.


Şok diyetler uygulanarak verilen kilolar. Kısa bir süre içerisinde geri alınır. Üstelik alınan kilolarla vücutta yağ oranında daha fazla bir artış söz konusu olur. oranları ile gerekli olan kas kitlelerinde kayıp riski oluşabilir. Bilinmelidir ki kaslar yağları yakmaya yarayan fabrikalardır. Bu sebeple yapılmış olan diyetler kitlelere zarar vermeyecek bir şekilde planlanmalıdır. Ayrıca kişiye özel olması ve herkesin uygulayabileceği diyetlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Diyete başlamadan önce Uzmanlar ile görüşüp kişinin yaşına, cinsiyeti ne metabolizma hızına ve diyabet, tansiyon,  kolesterol gibi sağlık problemlerini uygun olarak hazırlanmalıdır Çünkü her bireyin kişisel özellikleri ve her diyetin vereceği cevap da farklıdır.


Ara Öğünler Ne Zaman Alınmalıdır?

Sağlıklı bir şekilde hazırlanacak bir diyet programı ile ürünler sık fakat azar azar tüketilmelidir ve öğün kaçırmama ya da büyük bir önem gösterilmelidir. Diyet yapmak için asla tüm gün aç kalınmamalıdır Çünkü uzun saatler boyunca aç kalmak metabolizmanın yavaşlamasına yol açabilir. diyetler 3 ana ve  3 ara öğün olmak üzere ayrılır. ana öğünlere önem verirken ara öğünler ise atlanmaması gerekmektedir. yemeklerden 2 veya 2.5 saat sonra şekeri düşmeye ve açlık hissi ortaya çıkmaya başlar ara öğünlerde ise tüketilecek atıştırmalıklar lan kan şekerini bağlı açlık hissi önlenmelidir bu önemli bir bilgidir.

Sağlıklı Bir Diyet İçin Püf Noktalar:


Diyet sırasında dengeli olabilmek şartıyla her besin grubundan yiyecek tüketilmesi gerekli besinler diyetlerin başlangıç olarak kilo vermeyi sağlasa bile ileri ki dönemlerde kiloların geri alınmasına yol açar sürecinde Günde en az 2 ile 2.5 litre arasında olmak üzere içmeye özen gösterilmelidir bu miktardan fazla su böbreklerin gereğinden fazla çalışması neden olacak ve suyun yemeklerden önce içilmesine dikkat edilmelidir yemek arası veya yemekten hemen sonrası su içilmelidir diyet sırasında kalori alınacağı için ekmeği azaltarak ekmekle Sadece su kaybı olmasını sağlar Aksi takdirde kızarmış ekmeğin kalorisi hiçbir değişikliği olmaz sebze ve meyve diyette çok ama çok fazla önemsenecek. Çünkü bu gıdalar mineral ve vitamin bakımından oldukça Zengin gıdalardır Ayrıca posa içeriği yüksek olması sebebiyle Sebze ve meyvelerde yaşanan ya da yaşanabilecek kabızlık sorunlarının çözümüne destek sağlar diyet sürecinde mümkün olduğu kadar spor yapmaya dikkat etmeliyiz hayatımızda çok fazla spora zaman ayırmalı ayar alamadığından günlük hayatta hareketli olmak gerekir Bunun için ise asansör kullanmak yerine yürüyen Merdivenler yerine veya vücuda harekete geçecek sahibi Merdivenler kullanılmalıdır Ayrıca mesafelere araç ile gitmekten ziyade yürüyerek gidilmelidir diyeti desteklemek açısından Yağ yakmak için ise metabolizmanın düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlayacak besin maddelerinin Engelli olarak tüketilmesinin yanında Yakası oranlarına göre vücuda uygun spor belirlenmeli egzersizde tekrar sayıları kişinin fizik ve fizyolojik yapısı göz önünde bulundurarak hazırlanmalıdır.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Diyet yapmak yarın diye diye yaşlandım :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler gerçektende bilgilendirici bir makale olmuş :)

    YanıtlaSil

Argo içerilikli yorum attığınız taktirde hakkınızda dava açılır, site adresinizi yoruma attığınız taktirde ise bloğunuz google sıralamasından düşer.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)