Ad Code

Responsive Advertisement

5 Saniyede Şarj Edilecek

Telefon




Araştırmalar, grafen temelli süperkapasitörler sayesinde cihazların bin kata kadar daha hızlı şarj olabileceklerini ortaya koydu.

Pil teknolojisinde, elektrik yükünün depo edildiği parçalara kapasitör adı veriliyor.

Bir atom kalınlığında karbon tabakasından oluşacak enerji üniteleri sayesinde elektronik cihazlar eskisinden çok daha hafif olabilecek.

Los Angeles California Üniversitesi, Henry Samueli Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Okulu profesörü Richard Kaner, enerji depolama ünitelerinin elektronik devrelere entegrasyonunun zor olduğunu, bunun da sistemin küçülmesini sınırlandırdığını söyledi.

Yeni mikro-süperkapasitör geliştirmek içi araştırmacılar grafen adı verilen bir atom kalınlığında, karbon levha kullandılar.

Geleneksel yöntemlerle ucuz mikro-süperkapasitör yapmanın zorluğuna işaret eden bilim adamları, bunun maliyeti de artırdığını söyledi.

Araştırmacılar, yeni teknik sayesinde ucuz malzeme kullanarak bir diskin üzerinde, 30 dakikadan daha kısa bir sürede, 100 mikro-süperkapasitör üretmeyi başardıklarını dile getirdiler.

Araştırmada, miro-süperkapasitörlerin üretilmesinde Standard DVD yazıcılar kullanıyor.

Yeni süperkapasitör bataryaların etkili çalışabilmesi için iki elektrotun, aralarındaki boşluğun en fazla olacak şekilde yerleştirilmeleri gerekiyor. Bu sayede kapasitörde daha fazla elektik yükü depo edilebiliyor.

Mevcut teknolojide, üst üste yerleştirilen grafenler elektrot olarak iş görüyorlar. Bu ise elektrik depolanmasında verimi düşürüyor. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

Argo içerilikli yorum attığınız taktirde hakkınızda dava açılır, site adresinizi yoruma attığınız taktirde ise bloğunuz google sıralamasından düşer.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)