Ad Code

Responsive Advertisement

Yüz ve Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?


Yaşın ilerlemesi ile birlikte ciltte ve deride deformasyonlar oluşur. Kremler, losyonlar, kürler cildi gençleştirmek için yeterli olmuyorlar. Cildin daha genç ve dinamik görünebilmesi tıbbi ve ciddi müdahaleler gerekebilir.

Yüz dolgusu ve Dudak Dolgusu bu tıbbi müdahalelere verilen isimdir. Tıbbi müdahale denilse de cildin daha genç görünmesini sağlayan cerrahi olmayan işlemler demek daha doğru olacaktır.

Genel olarak kırışıkların giderilmesi, yüz hatlarının belirgenliştirilmesi için botoks ile birlikte uygulanabilir bir işlemdir. Genellikle göz çevresi, yanak ve dudak en çok doldu işlemi gören bölgelerdir. Yalnızca yüzde değil gerektiğinde ve ihtiyaç duyulduğunda ellerdeki kırışıklıkların giderilmesinde yada diğer el üzerinde deformasyona neden olan sivilce boşlukları gibi boşlukların giderilmesi için de uygulanan bir yöntemdir.

Vücudun yaşlanmasına neden olan Hyalüronik Asit ismi verilen hormon üretiminin azalmasıdır. Kırışıkların olduğu bölgelere Hyalüronik Asit enjekte edilerek eksiklik giderilir ve kırışıklıklar önlenir.

İki tür dolgu vardır, Kalıcı dolgu ve kalıcı olmayan dolgu şeklindedir.  Kalıcı olmayan dolgular kişinin biyolojik ve fizyolojik yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Kimisinde 8-9 ay kalıcı olabilirken kimisinde 20-25 ay sürebilir.

Kalıcı dolgu ise 10  sene kadar etkisini gösterebilir. Kalıcı dolgu plastik cerrahlar ve uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmemekle birlikte ihtiyaç ve istek durumunda uygulanmaktadır.

Dolgu Nasıl Uygulanır?
Dolgu işlemine başlamadan önce kişinin genel sağlık durumu için fizibilite çalışmaları yapılır. Genel sağlık durumu değerlendirildikten sonra planlamalar yapılır ardından dolgu yapılacak bölgeler işaretlenir. Dolgu işlemi sırasında kişinin rahatı ve işlemi yapanın rahat yapması için lokal anestizi uygulanır. İşlem 15-20 dakika gibi kısa sürede tamamlanırken , etkisi anında görülür.

Dolgunun Avantajları Nelerdir?
Diğer kırışık giderici uygulamalara göre daha kalıcı ve daha az hataya mahal veren bir uygulama çeşididir. Sadece kırışıkların giderilmesinde değil en derin yara izlerinin bile yok edilmesinde kullanılabilir.
Dolgu için kullanılan malzemelerin tüm onay sürecini tamamlamış olması son derece önemlidir.

Ayrıca diğer işlemlerde görülen yüz kaslarındaki kasılmalar nedeniyle yaşanan mimik kaybı dolgu işleminden sonra yaşanmaz. İnsan vücuduna hiç bir zarar olmayan, yan etkisi görülmeyen bir uygulamadır.
Ankara Yüz Dolgusu 

Yorum Gönder

0 Yorumlar